Antena 3 CNN Actualitate Social Vrei să te muţi în casă nouă? Cum găseşti cea mai ieftină locuinţă posibilă

Vrei să te muţi în casă nouă? Cum găseşti cea mai ieftină locuinţă posibilă

Vrei să te muţi în casă nouă? Cum găseşti cea mai ieftină locuinţă posibilă
de S.T.    |    30 Oct 2015   •   17:21

În România se află cei mai mulți proprietari de locuințe din Europa, conform oficiului european pentru statistică Eurostat. 96,6% dintre români dețin o garsonieră, un apartament sau o casă, scrie observator.tv.

Mai mult decât atât, un european se mută într-o altă locuință, în medie, de opt ori în viață.

A sosit momentul să ai casa ta, să te muți de la părinți sau să scapi de o chirie împovărătoare. Dacă vrei să faci și tu parte dintre cei 96,6% dintre românii care dețin o locuință, ai putea fi tentat să iei niște decizii mai puțin inspirate și să te îngropi în datorii, pe care le vei purta în spate timp de câteva zeci de ani.

Iată ce trebuie să faci pentru a cumpăra o locuință ieftină:

Atenție la credite!

Un credit imobiliar te-ar putea transforma într-un sclav al datoriilor, de care vei scăpa doar peste 20 sau 30 de ani, iar suma totală pe care o vei plăti va fi considerabil mai mare decât cea pe care ai împrumutat-o efectiv. Însă există soluția unui credit „Prima Casă”, care vine cu niște avantaje clare. În primul rând, dobânda este mai mică decât în cazul creditului imobiliar cu peste 1,3%, fapt ce te va ajuta să economisești câteva mii de euro în întreaga perioadă de creditare. Un al doilea mare avantaj este legat de avans, care este de 15-20% în cazul creditelor imobiliare din afara programului guvernamental și de doar 5% la creditul „Prima Casă”.

Citeşte articolul integral pe observator.tv.

×
Subiecte în articol: casa locuinta
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close