Antena 3 CNN Actualitate Social Cât câștigă un șofer în România? Salariul poate începe de la 1.900 de lei net

Cât câștigă un șofer în România? Salariul poate începe de la 1.900 de lei net

Cât câștigă un șofer în România? Salariul poate începe de la 1.900 de lei net
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Ian 2019   •   10:17

Salariul unui șofer pornește în România de la 1.900 de lei net, adică banii pe care îi ia în mână, în vreme conducătorii de TIR sau de camion pornesc de la o bază mai mare, de 2.500 de lei net pe lună.

Cei care fac însă transport internațional pot porni de la 3.800 de lei, echivalentul a aproximativ 810 euro, și ajung la 7.000 de lei bani în mână, echivalentul a 1.500 de euro pe lună, în funcție de numărul de curse și de kilometri parcurși, scrie Libertatea, pe baza datelor eJobs, cel mai mare portal de recrutare de forță de muncă din România.

La salarii care depășesc 1.000 – 1.500 de euro net pe lună pot ajunge șoferii care fac curse internaționale pe distanțe foarte lungi și conduc TIR-uri cu încărcătură mare. Trebuie menționat că acestea nu sunt salariile fixe sau de bază, ci la aceste sume de ajunge adăugând beneficii salariale calculate la numărul de curse și de kilometri parcurși.

Pe eJobs.ro există anunțuri pentru poziții de șoferi care pornesc de la un salariu de bază de 3.800 de lei pe lună. Angajatorii suportă de multe ori cheltuielile de cazare și asigurarea medicală pentru străinătate. Aceștia pot specifica în anunț că programul de lucru este de 9-10 ore pe zi, spun reprezentanții eJobs.
 

×
Subiecte în articol: sofer sofer de tir
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close