Antena 3 Actualitate Social Cât costă chiria în cele mai mari orașe din România

Cât costă chiria în cele mai mari orașe din România

06 Mai 2019   •   19:35
Cât costă chiria în cele mai mari orașe din România

Piaţa închirierilor de apartamente s-a menţinut, în primul trimestru al acestui an, la un nivel stabil din punctul de vedere al preţurilor solicitate de către proprietari.

Şi pe acest segment de piaţă, la fel ca pe cel al preţurilor de vânzare pe metru pătrat, Cluj-Napoca se situează pe primul loc în clasamentul celor mai mari preţuri medii. 

Aici, un apartament cu două camere de tip confort 1, construit între anii 1980 şi 2000, poate fi închiriat în continuare cu 400 de euro pe lună. 

O uşoară scădere a pretenţiilor proprietarilor a avut loc în Bucureşti, unde preţul mediu solicitat pentru o locuinţă similară a ajuns la 360 de euro pe lună (faţă de 370 de euro pe lună). 

La începutul acestui an, şi chiriile medii din Iaşi şi Timişoara, alte centre universitare importante, au rămas, practic, la un nivel constant. În aceste două oraşe, un apartament de acelaşi tip, cu o suprafaţă utilă cuprinsă între 50 şi 60 de metri pătraţi, costă, în medie, 300 de euro pe lună (la fel ca în trimestrele anterioare). 

Şi în Braşov, valoarea medie de închiriere pentru o asemenea proprietate s-a menţinut la o valoare de 310 euro pe lună. În ciuda unor mici variaţii pe alocuri, stabilitatea pieţei închirierilor poate fi observată şi în reşedinţele de judeţ cu cele mai accesibile chirii. 

În Drobeta Turnu-Severin, un apartament cu două camere poate fi închiriat cu 155 de euro pe lună (în uşoară creştere de la 150 de euro pe lună), în vreme ce un chiriaş va trebui să scoată din buzunar 170 de euro pe lună în Reşiţa şi, respectiv, în Râmnicu Vâlcea (la fel ca trimestrul trecut). Pe de altă parte, un apartament bicameral va costa 175 de euro pe lună în Zalău (în scădere de la 180 de euro pe lună) şi, respectiv, în Sfântu Gheorghe.

Sursa: adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close