Antena 3 CNN Actualitate Social Cât trebuie să plătească la stat românii care și-au închiriat apartamentele și casele

Cât trebuie să plătească la stat românii care și-au închiriat apartamentele și casele

Cât trebuie să plătească la stat românii care și-au închiriat apartamentele și casele
28 Feb 2019   •   15:58

Românii care au apartamente sau case date în chirie trebuie să depună declarațiile pentru acest an, astfel încât Fiscul să le calculeze corect impozitele. Aceste estimări trebuie trimise Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), care mai departe trimite notificările privind sumele datorate. 

Veniturile din chirii constituie „venituri din folosința bunurilor”, iar acestea trebuie declarate până pe 15 martie a acestui an. Mai exact, trebuie depusă Declarația unică, iar aceasta se transmite online, prin intermediul unui formular pus la dispoziție de ANAF pe Spațiul Privat Virtual. 

Obligațiile fiscale datorate sunt impozitul pe venit de 10% și contribuția de sănătate, tot de 10%. Aceasta din urmă lipsește în anumite cazuri. Termenele de plată sunt diferite, scrie libertatea.ro.

Dacă anul trecut ați obținut venituri din chirie, atunci termenul de plată este 15 martie a acestui an. Dacă veniturile sunt obținute începând cu acest an, atunci termenul de plată este 15 martie a anului viitor. 
 

×
Subiecte în articol: ANAF platã stat chirii proprietati
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close