Deputat PSD, despre proteste: Tinerii n-au de ce să iasă în stradă. Prin această graţiere cel puţin o să iasă probabil hoţi, nu corupți

de S.T.    |    19 Ian 2017   •   16:18
Deputat PSD, despre proteste: Tinerii n-au de ce să iasă în stradă. Prin această graţiere cel puţin o să iasă probabil hoţi, nu corupți Foto: Agerpres

Deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu a declarat joi că proiectul ordonanţei promovate de Guvern prevede că aceia care sunt condamnaţi cu suspendare nu vor beneficia de graţiere, iar oamenilor care au ieşit în stradă să protesteze împotriva actului normativ ar trebui să li se explice că nu au motiv să iasă în stradă.

„Nu ştiu care sunt ăia (politicenii care vor beneficia de ordonanţă - n.r.). Domnul prim-ministru a spus că nicio faptă de corupţie nu se graţiază prin ordonanţă. Aşa că nu ştiu cine ar putea să beneficieze. În plus, cei care sunt condamnaţi cu suspendare nu beneficiază de graţiere. Adică hai să înţelegem termenii, pentru că dacă vorbim aşa, ca să ne aflăm în treabă, sigur că n-o să ne înţelegem niciodată. Deci faptul că ies nişte tineri în stradă, ar trebui să li se explice că n-au de ce să iasă, pentru că prin această graţiere cel puţin o să iasă probabil hoţi sau, eu ştiu, oameni care au făcut chestiuni minore. Nicio faptă de corupţie nu este graţiată prin această ordonanţă. Citiţi-o, că noi am citit-o foarte bine. Şi noi am aflat de ea ieri. Niciun fel de condamnare care este cu suspendare nu beneficiază de graţiere şi atunci nu este făcută pentru politicieni”, a afirmat Rădulescu, la Palatul Parlamentului.

După ce jurnaliştii i-au spus că în ordonanţă scrie că faptele cu suspendare sunt graţiate, deputatul PSD a susţinut că el ştie foarte bine că graţierea se aplică numai pentru condamnări cu executare şi că nu ştie ce scrie în ordonanţa privind graţierea pentru că nu a văzut-o, iar în grupul parlamentar al PSD nu a existat nicio discuţie cu privire la ea.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close