Antena 3 Actualitate Social CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. ISU, noi detalii referitoare la siguranța cetățenilor la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului 

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. ISU, noi detalii referitoare la siguranța cetățenilor la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului 

24 Noi 2018   •   18:05
CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. ISU, noi detalii referitoare la siguranța cetățenilor la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului 

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Catedrala Mântuirii Neamului nu are autorizaţie pentru siguranţa la incendiu, întrucât construcţia nu este finalizată, precizează sâmbătă ISU Bucureşti-Ilfov.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. "Organizatorul evenimentului este Patriarhia Română, care a invitat publicul să participe la slujba de sfinţire a Catedralei. În prezent, construcţia nu este finalizată, sens în care nu se poate pune în discuţie existenţa unei autorizări pentru siguranţa la incendiu. Subliniem că autorizaţia de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ emis de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă la finalizarea construcţiei, înainte de intrarea efectivă în funcţiune, potrivit destinaţiei declarată de beneficiar", se arată într-un comunicat al acestei instituţii remis AGERPRES.

Citeștie și: Amendă pentru constructorul Catedralei Mântuirii Neamului

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. ISU Bucureşti-Ilfov menţionează că a aplicat constructorului Catedralei o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu, precizând că a înştiinţat Mitropolia Munteniei şi Dobrogei - Arhiepiscopia Bucureştilor că, în condiţiile date, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru siguranţa participanţilor la eveniment.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. "De asemenea, menţionăm că în data 23.11.2018 ISU Bucureşti - Ilfov a aplicat constructorului o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de şantier pentru acest obiectiv. Sancţiunea a fost aplicată în conformitate cu prevederile articolului 19, litera Q din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 6.6.5 din Normativul tehnic nr. C300/1994 de prevenire şi stingere a incendiilor pe durata executării lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora. De asemenea, ISU Bucureşti-Ilfov a înştiinţat Mitropolia Munteniei şi Dobrogei -Arhiepiscopia Bucureştilor că, în condiţiile date, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru siguranţa participanţilor, prin adresele transmise în data de 22.11.2018, respectiv 23.11.2018", se afirmă în comunicat.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Aceeaşi sursă anunţă că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va asigura, prin structurile sale, desfăşurarea în condiţii de securitate a manifestării religioase de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, "pentru prevenirea oricărei situaţii de risc pentru populaţie".

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. "Întrucât, din punct de vedere tehnic, construcţia nu este finalizată, iar în preajma acesteia este organizat un şantier care nu poate asigura 100% condiţii de siguranţă pentru un număr foarte mare de participanţi, MAI a dispus mobilizarea unui număr mare de echipaje de pompieri, salvatori SMURD, jandarmerie şi poliţie care vor acţiona în zonă, pentru prevenirea oricărei situaţii de risc pentru populaţie", se arată în comunicat.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. ISU Bucureşti recomandă celor care vor să asiste la manifestare să manevreze cu grijă sursele de foc, să se îmbrace adecvat pentru temperaturile scăzute din această perioadă, mai ales în cursul nopţii, să nu stea perioade lungi de timp în spaţii deschise unde temperaturile sunt scăzute sau să nu expună copiii cu vârste mici la temperaturi scăzute pentru perioade lungi de timp. Participanţii la eveniment mai sunt sfătuiţi să apeleze la numărul unic de urgenţă 112, în caz de nevoie, să nu blocheze căile de acces din zonă, să nu se deplaseze pe căi de acces improvizate sau nedestinate publicului şi să nu staţioneze lângă utilajele de construcţie pentru a evita rănirile accidentale.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Catedrala Mântuirii Neamului urmează să fie sfințită duminică. Cu ocazia acestui important eveniment, delegația Bisericii Ortodoxe din Grecia va aduce racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. 

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Catedrala are şase clopote care cântăresc împreună 33 de tone şi care au fost montate în turnul "Clopotniţă” de pe faţada de vest, la o înălţime de 60 de metri.

Citește și: Program SFINȚIRE CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Ce trebuie să știi despre CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI

Citește și: CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI. Tot ceea ce trebuie să știi despre Catedrala Mântuirii Neamului. Date tehnice

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close