Antena 3 CNN Actualitate Social CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Povestea clopotelor care vor răsuna în timpul sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Povestea clopotelor care vor răsuna în timpul sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Povestea clopotelor care vor răsuna în timpul sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului
24 Noi 2018   •   20:52

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Unul dintre cele mai mari clopote suspendate din bisericile europene se va auzi duminică, atunci când va fi sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului. Clopotul cântăreşte 25 de tone, are gravat pe el efigia chipul Patriarhului Daniel şi a fost realizat în Austria.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Celelalte clopote se regăsesc în turnul „Clopotniţă” de pe faţada de vest a Catedralei Mântuirii Neamului, la o înălţime de 60 de metri. 

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Primul clopot montat în turla clopotniţă a Catedralei Mântuirii Neamului a răsunat pe 24 octombrie 2018, pe Dealul Arsenalului.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Clopotele au fost realizate în fabrica Grassmayr din Innsbruck, Austria, şi au o garanţie de 15 ani şi o durată de viaţă apreciată la peste 400 ani.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Acestea au fost plătite exclusiv din banii Patriarhiei, nu din fonduri publice, susţine Patriarhia, care nu a precizat însă şi cât au costat acestea.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Catedrala, care va fi sfinţită duminică de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, va avea hramul principal Înălţarea Domnului, zi în care sunt pomeniţi eroii români din toate timpurile.

Citește și: Program SFINȚIRE CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Ce trebuie să știi despre CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI

Citește și: CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI. Tot ceea ce trebuie să știi despre Catedrala Mântuirii Neamului. Date tehnice

×
Subiecte în articol: Catedrala Mantuirii Neamului
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close