Antena 3 CNN Actualitate Social Caz revoltător! Abandonat în fața spitalului pentru că este prea gras. Raed Arafat: ”Se fac verificări. Trebuia să existe o comunicare mai bună între spitale”

Caz revoltător! Abandonat în fața spitalului pentru că este prea gras. Raed Arafat: ”Se fac verificări. Trebuia să existe o comunicare mai bună între spitale”

Caz revoltător! Abandonat în fața spitalului pentru că este prea gras. Raed Arafat: ”Se fac verificări. Trebuia să existe o comunicare mai bună între spitale”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Oct 2016   •   12:45

Update: Raed Arafat a confirmat în direct la Antena 3 că se fac verificări în cazul bărbatului obez, abandonat în fața spitalului.

”Sunt verificări și le face Direcția de Sănătate Publică, dar informațiile pe care pot să le spun până acum sunt faptul că este vorba de un ulcer varicos, este vorba de comunicare între cele două spitale și e un lucru minim care trebuie făcut când transferi un bolnav de la un loc la altul, trebuie să le explici medicilor de ce îl trimiți la ei. Este o procedură, în mare parte respectată în toate țările când transferi un pacient de la un loc la altul. Pacientul pune aici o problemă mai deosebită. Greutatea sa face anumite aspecte mult mai grele în tratamentul său. (…)Aici evaluarea trebuia făcută mai atent pentru că putea exista complicații”, a declarat secretarul de stat din MAI.

Știre inițială: Un bărbat de 46 de ani din Fălticeni a fost lăsat în stradă de către medici pe motiv că este prea gras și nu au loc unde să-l interneze. Acesta suferă de obezitate morbidă și cântărește 250 de kilograme.

După ce a fost externat din Spitalul Județean Suceava, bărbatul a fost transferat la Spitalul din Fălticeni, dar medicii au refuzat să-l interneze şi l-au lăsat pe o bordură din fața spitalului, învelit cu o pătură.

”M-a lăsat pe trotuar și a plecat și mi-a zis că ea nu primește în spital așa ceva!!”, a declarat bărbatul.

Cadrele medicale l-au trimis totuşi la secția de dermatologie pentru că suferea și de un ulcer varicos.

”Când am ajuns la contagioase, au zis că noi nu-l primim că e prea mare, m-a pus pe o bordură acolo cu o pătură în spate, mi-a făcut o rețetă, m-a pansat în mașina SMURD două asistene și m-a lăsat acolo de izbeliște”, a mai spus pacientul.

Bărbatul și-a sunat un prieten care l-a luat din fața spitalului. Pentru că starea bărbatului era critică, un echipaj SMURD a fost chemat la fața locului.

Medicii au solicitat o autospecială mai mare de la ISU Suceava, deoarece targa din prima mașină nu ar fi rezistat sub greutatea bărbatului. Aşa a ajuns din nou la Spitalul din Fălticeni. Oamenii din zonă au rămas șocați când au aflat cum au procedat medicii.

Bărbatul nu are pe nimeni, iar venitul său lunar de 142 de lei nu-i permite să-și angajeze un însoțitor.

×
Subiecte în articol: pacient obez
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close