Antena 3 CNN Actualitate Social Caz revoltător în Neamţ: patru eleve molestate sexual de şoferul microbuzului şcolar. Bărbatul a fost recent condamnat

Caz revoltător în Neamţ: patru eleve molestate sexual de şoferul microbuzului şcolar. Bărbatul a fost recent condamnat

Caz revoltător în Neamţ: patru eleve molestate sexual de şoferul microbuzului şcolar. Bărbatul a fost recent condamnat
02 Ian 2019   •   11:23

Un bărbat din Tarcău, judeţul Neamţ, angajat ca şofer pe un microbuz şcolar, a fost condamnat definitiv la închisoare în regim de detenţie, fiind acuzat că a agresat sexual mai multe eleve pe care le transporta la şcoală.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată de Curtea de Apel Bacău şi răstoarnă hotărârea instanţei de fond (Judecătoria Bicaz) care stabilise condamnarea şoferului de microbuz la închisoare cu suspendare. Decizia Judecătoriei Bicaz a fost contestată de procurori, iar apelul acestora a fost admis de magistraţii Curţii de la Bacău, care au decis ca şoferul de microbuz, judecat pentru agresiune sexuală în formă continuată, să execute trei ani de închisoare în spatele gratiilor. Decizia definitivă vine după după trei ani de la comiterea faptelor.

Agresorul, Sorin Baciu, era angajat ca şofer pe unul din microbuzele şcolare care efectuează transportul elevilor din comuna Tarcău, efectuând două curse dimineaţa şi două la sfârşitul programului şcolar. Bărbatul a fost acuzat că în timpul efectuării deplasărilor avea un comportament deviant faţă de eleve, pe care le îmbrăţişa, le mângâia în zone intime sau le săruta cu forţa. În faţa anchetatorilor şoferul s-a apărat invocând că obişnuia să aibă un comportament apropiat cu copiii pe care-i transporta, ba chiar să-i sărute părinteşte pe frunte, justificarea sa fiind că iubeşte copii. Cercetările efectuate în cauză au relevat însă faptul că, comportamentul şoferului de microbuz depăşea limitele unei relaţii obişnuite de ocrotire a elevilor, ieşirile sale manifestându-se în manieră diferită cu privire la unele dintre elevele pe care le transporta, scrie adevarul.

 

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close