Antena 3 CNN Actualitate Social Ce avea Elena Ceaușescu în poșetă la Revoluția din 89. Descoperirea s-a făcut de curând

Ce avea Elena Ceaușescu în poșetă la Revoluția din 89. Descoperirea s-a făcut de curând

Ce avea Elena Ceaușescu în poșetă la Revoluția din 89. Descoperirea s-a făcut de curând
Sursa foto: Foto: youtube.com
24 Dec 2017   •   19:26

Dictatorii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost condamnaţi la moarte şi executaţi chiar în ziua de Crăciun, iar de atunci au trecut 28 de ani. Procesul şi execuţia au fost difuzate la TV dar chiar şi aşa, imaginile au fost cenzurate iar acum încă se mai află amănunte din acele groaznice scene.

Greu de crezut, dar multă vreme nu s-a ştiut ce avea Elena Ceauşescu în geantă. Cu atât mai greu de crezut a fost pentru soldaţii care au scotocit prin buzunare cuplului prezidenţial după moartea acestora a fost să găsească în geanta Elenei Ceauşescu o iconiţă, ştiut fiind că dictatorii şi regimul comunist erau duşmani înverşunaţi ai religiei! Colonelul în rezerva Adrian Eugen Cristea a povestit în cartea ”A fi sau a avea”, că în geanta Elenei Ceauşescu a fost găsită o iconiţă.

”Pe la începutul anului 2005, la un post de televiziune, au fost redate câteva discuţii dintre un personaj foarte controversat, care mai apare în presa cotidiana, dar şi în opinia publica, şi nişte reporteri tineri, dornici să afle cât mai multe adevăruri. La un moment dat, o ziaristă îi pune o întrebare, din curiozitate şi nu numai, dar cu importanţă pentru privitori. Întrebarea era simplă şi se dorea un răspuns pe cât mai complet: dacă îşi aminteşte ce s-a găsit în poşeta Elenei Ceauşescu, la Târgovişte, înainte de a fi împuşcată? Omul nostru, cu calmul lui specific şi o grimasă producătoare de vreun infarct, (…) a dat un răspuns scurt, milităresc”, a povestit colonelul care confirma ulterior prezenţa iconiţei în poşeta Elenei Ceauşescu.” arată BZI.ro

×
Subiecte în articol: elena ceausescu descoperire revolutie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close