Antena 3 CNN Actualitate Social Ce conține spuma albă din apa de ploaie. A fost observată în Bucureşti și în alte trei orașe

Ce conține spuma albă din apa de ploaie. A fost observată în Bucureşti și în alte trei orașe

Ce conține spuma albă din apa de ploaie. A fost observată în Bucureşti și în alte trei orașe
Sursa foto: Foto: ziaruldeiasi.ro
05 Iun 2018   •   16:59

Șiroaie albe de spumă, pe suprafețe mari, au fost remarcate la ploile torențiale din ultimele zile, în orașele mari.

Fenomenul de-a dreptul îngrijorător a fost analizat de un reputat profesor ieșean, care a studiat probe din apa de ploaie.

Rezultatele sunt de-a dreptul surprinzătoare: apa de ploaie este poluată cu substanțe chimice provenite în special de la motoarele automobilelor, iar efectele pe termen lung asupra sănătății oamenilor nu pot fi prezise, cel puțin deocamdată.

„Singura cauză a apariţiei acestei spume este legată de existenţa unor solvenţi surfactancţi în benzină sau în motorină, eliminaţi de motoarele maşinilor în trafic, în special de cele de trafic greu. Odată eliberaţi în atmosferă după combustie, o parte rămâne în atmosferă, o parte se depune la sol, fiind absorbiţi şi de noxe precum PM 2,5 şi PM10, despre care am tot semnalat că sunt valori mari în atmosferă“, a explicat conf.dr. Silviu Gurlui. Profesorul a realizat teste şi după ploaie, imediat, dar şi în perioade în care nu a plouat, arată ziaruldeiasi.ro.

×
Subiecte în articol: spuma ploaie Alba
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close