Antena 3 CNN Actualitate Social Ce îi cere Asociația Colectiv președintelui Iohannis

Ce îi cere Asociația Colectiv președintelui Iohannis

Ce îi cere Asociația Colectiv președintelui Iohannis
Sursa foto: Foto: Facebook / Klaus Iohannis
de M.Z.    |    14 Mai 2016   •   16:01

Asociația Colectiv GTG 3010 i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informărilor Serviciului Român de Informații transmise către președinție cu privire la vulnerabilitățile și disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate, informează un comunicat remis sâmbătă, potrivit agerpres.ro.

Membrii Asociației consideră că bacteriile din spitale au cauzat moartea a mii de oameni, ceea ce reprezintă o problemă de siguranță națională și că, prin urmare, se impune intervenția șefului statului.

"Vrem să aflăm adevărul cu privire la moartea copiilor noștri. Vrem ca niciun părinte să nu mai treacă prin durerea prin care trecem noi acum. Fiii noștri au fost condamnați la moarte de acest sistem corupt. Klaus Iohannis trebuie să facă ceea ce a promis - un altfel de politică - și să desecretizeze informările primite de la SRI, pentru a nu fi acuzat că acoperă vinovații", precizează Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010, citat în comunicat.

De asemenea, membrii Asociației s-au adresat și copreședinților PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga și le-au cerut să se delimiteze de candidatul PNL la Primăria sectorului 4, Răzvan Sava, ca urmare a asocierii acestuia în campania electorală cu fostul primar cercetat în dosarul "Colectiv", Cristian Popescu Piedone.

"Considerăm că demersul lui Răzvan Sava reprezintă o ofensă adusă victimelor incendiului de la Colectiv. Primar al Sectorului 4 trebuie să fie o persoană asupra căreia să nu planeze nicio umbră legată de conduita sa morală sau civică și să nu lezeze, prin candidatura sa, memoria celor 64 de victime ale tragediei din Colectiv", se arată în solicitarea trimisă liderilor PNL.

Asociația Colectiv GTG 3010 este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, cu personalitate juridică, cu scop public, înființată în temeiul OG nr. 26/2000.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close