Antena 3 CNN Actualitate Social Ce l-a făcut pe Coldea să intre în SRI: „Activitatea de informații necesită o serie de calități”

Ce l-a făcut pe Coldea să intre în SRI: „Activitatea de informații necesită o serie de calități”

Ce l-a făcut pe Coldea să intre în SRI: „Activitatea de informații necesită o serie de calități”
25 Dec 2018   •   18:36

Florian Coldea povestește cum a început totul. Fostul prim-adjunct de la SRI spune că odată cu intrarea în sistem, a început o carieră, nu un simplu job. 

Coldea afirmă într-un interviu pentru Universitatea de Vest din Timișoara că „îl leagă multe de Academia Națională de Informații”. 

„Ca orice activitate specifică, și activitatea de informații necesită o serie de calități. Mă leagă multe de Academia Națională de Informații și practic o dată cu examenul, am început o carieră, nu un job, într-un domeniu important în domeniul Apărării și Securității Naționale. (...) Eu consider că prin prezența mea și experiența mea pot să aduc o serie de lucruri privind dezvoltarea doctrinei de securitate în mediul academic românesc.

Putem să spunem că mediul global de securitate s-a complicat, putem spune că societatea riscurilor s-a generalizat sub presiunea a cel puțin două elemente: efectul globalizării și dezvoltarea accelerată a domeniului de comunicații și electronică. (...) Din aceasta perspectivă, riscul terorismului face ca societatea să se implice mai mult în deslușirea acestor fenomene”, a spus Florian Coldea. 

Fostul șef operativ al SRI a lanat la Timișoara și un „volum apărut deja doar în mediul restrâns al Academiei Naționale de Informații din cadrul SRI”.

 

×
Subiecte în articol: Coldea SRI
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close