Antena 3 CNN Actualitate Social Ce pericole noi ne pândesc în spitale. ”Parlamentul a adoptat o lege ticăloasă, promulgată rapid de președintele Iohannis”

Ce pericole noi ne pândesc în spitale. ”Parlamentul a adoptat o lege ticăloasă, promulgată rapid de președintele Iohannis”

Ce pericole noi ne pândesc în spitale. ”Parlamentul a adoptat o lege ticăloasă, promulgată rapid de președintele Iohannis”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    07 Iun 2017   •   20:12

Pericolele care pândesc într-un spital din România nu sunt numai cele strict medicale, legate de infecții. Și limba în care ne adresăm poate constitui o piedică în calea tratamentului, iar la rândul lor, unitățile medicale pot avea și ele de suferit.

Totul vine după ce, ”Parlamentul României a adoptat în mai o lege ticăloasă, și care a fost promulgată rapid de președintele Klaus Iohannis, lege care îi încurajează pe cetățeni români să se adreseze în spitale în altă limbă decât limba oficială de stat”, a amintit jurnalistul Dan Tanasă, miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Mai exact, un cetăţean care vorbeşte limba romani poate merge într-un spital din țară şi se poate adresa în limba romani, iar spitalul este obligat să angajeze interpret pentru limba respectivă.

”Dacă nu angajează, spitalul poate fi dat în judecată”, a explicat jurnalistul.

”La București, cu sprijinul clasei politice, se întâmplă niște chestiuni de noaptea minții care erodează caracterul de stat național al României”, a încheiat Tanasă.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close