Antena 3 CNN Actualitate Social Ce s-a întâmplat cu tânăra care a provocat un cumplit accident în care patru tinere și-au pierdut viața?

Ce s-a întâmplat cu tânăra care a provocat un cumplit accident în care patru tinere și-au pierdut viața?

Ce s-a întâmplat cu tânăra care a provocat un cumplit accident în care patru tinere și-au pierdut viața?
02 Oct 2019   •   15:28

Tânăra de 22 de ani şi-a recunoscut vinovăţia în faţa procurorilor şi a negociat cu aceştia o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de patru ani, pentru ucidere din culpă. Soluţia a fost desfiinţată la Curtea de Apel Cluj, care a luat o decizie neaşteptată în cazul accidentului de tren provocat în 2018, la Jibou, de Sanda Ungur, o şoferiţă de 22 de ani din Maramureş, în urma căruia patru studente de 20, respectiv 21 de ani, au murit.

Tânăra a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, pentru o pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani, pentru ucidere din culpă. Acordul a fost admis în luna mai 2019 de către judecătorii din Jibou.

În plus, ea va frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, fie la primăria localităţii de domiciliu, fie la parohia cultului religios căreia îi aparţine inculpata

Ulterior, familiile victimelor au contestat soluţia la Curtea de Apel Cluj, deşi, spun anchetatorii, în cursul urmăririi penale acestea au comunicat prin avocat că nu solicită condamnarea inculpatei, în timp ce persoanele vătămate au precizat că nu se pot exprima cu privire la pedeapsa care ar putea fi aplicată, motiv pentru care lasă la latitudinea organelor judiciare alegerea pedepsei. Instanţa s-a pronunţat în cursul zilei de marţi, 1 octombrie. Potrivit minutei instanţei, Curtea a admis apelurile ca fiind întemeiate şi, în consecinţă, a desfiinţat sentinţa penală a Judecătoriei Jibou prin care a fost admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi a trimia dosarul la procuror în vederea continuării umăririi penale, scrie Adevărul.

 

×
Subiecte în articol: accident rutier
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close