Antena 3 CNN Actualitate Social Ce se întâmplă cu angajaţii restaurantelor care nu sunt vaccinaţi

Ce se întâmplă cu angajaţii restaurantelor care nu sunt vaccinaţi

Mulţi români nevaccinaţi se tem că ar putea să nu mai fie primiţi la serviciu. De astăzi, persoanele nevaccinate nu mai au voie să intre în restaurante, pentru că testul nu mai contează. În schimb, angajaţii nevaccinaţi din domeniul HORECA, se vor prezenta la muncă, doar cu test negativ plătit din propriul buzunar.

Ce se întâmplă cu angajaţii restaurantelor care nu sunt vaccinaţi
de Iulia Gorgorin    |    03 Oct 2021   •   15:07

Corina Macri, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii, a intervenit duminică prin telefon la Antena 3, unde a vorbit despre noua ordonanţă a restricţiilor.

Corina Macri: "Noi nu avem pârghilile legale să obligăm angajaţii să se vaccineze"

"Într-adevăr, au fost confuzii. Din păcate trăim în România și suntem într-o țară a confuziilor și a bâlbâielilor. Dacă primul proiect îi includea pe participanții la aceste activități și se presupunea că va fi obligtoriu și pentru angajații noștri, acum, ordonanța care a intrat ieri clarifică lucrurile foarte bine și obligativitatea este numai pentru publicul care dorește să beneficieze de serviciile din industria ospitalității. 

Deci, nicidecum obligativitatea angajaţilor noştri, pentru că noi nu avem pârghilile legale să obligăm angajaţii şi am fi unicii din economie. Înţelegem dacă autorităţile ar decide acest lucru, să se aplice la nivel naţional, nu numai asupra industriei noastre, care şi aşa a fost hărţuită. Nu avem oameni, deci este imposibil ca noi să le impunem angajaţilor noştri, să decidă cum vor să trăiască mai departe.

Aproximativ 70% dintre angajaţii din HORECA sunt vaccinaţi

Este un nivel foarte bun în industria noastră. Majoritatea au înţeles şi mulţi vor să se şi protejeze, pentru că nu am ştiut cum sunt oaspeţii noştri. Sunt câteva persoane care şi-au exprimat acest refuz şi doresc să se testeze. Am acceptat varianta cu testarea pentru siguranţa noastră. Noi nu avem nicio pârghie de a decide aceste restrcţii, discriminări. Angajaţii nevaccinaţi sunt testaţi, poartă măşti. 

Pentru oaspeţi testele nu mai contează, dar pentru angajaţi da. Noi le cerem să fie testaţi ca să avem şi noi siguranţă. Cu cele rapide se testează la două zile, cu cele PCR la trei zile.Şi le plătesc ei", a precizat Corina Macri, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close