Antena 3 Actualitate Social Ce se întâmplă noaptea la metrou

Ce se întâmplă noaptea la metrou

20 Mai 2017   •   12:20
Ce se întâmplă noaptea la metrou
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Sunt atâția oameni care trec pragul metroului în fiecare zi, însă sunt puţini cei care știu se întâmplă noaptea în subteran. Există zeci de echipe de mecanici lucrează in condiţii grele, pentru a pregăti trenurile pentru o nouă zi. O singură mișcare greșită a lor poate bloca circulaţia pentru întreaga zi.

Tura de muncă a mecanicilor începe la ora 23.00, după plecarea ultimei curse. În timpul programului nu se permit greșelile. 

”Acum trei săptămâni am avut o infiltratie puternică în zona Piaţa Victoriei 2, Gara de Nord 1, pe firul 1, la kilometrul zero plus 950, unde deviaţia era atât de puternică încât siguranţa circulaţiei era perturbată. În termen de 3 ore, am stopat infiltraţia respectivă, am dirijat apa şi dimineaţa, la ora 5, când toţi călătorii trebuiau să ajungă la serviciu, noi am dat drumul la trenurile de circulaţie”, spune Silviu Concea,maistru la tuneluri.

Agitaţia este mai mare în subteran atunci când apare o urgență ce trebuie remediată până a doua zi, un exemplu ar fi cazul de acum câteva zile, când drezina i-a dus pe mecanici până la staţia Tineretului, acolo unde şina avea probleme. 15 oameni au intervenit pentru a schimba rapid stâlpii care susţin şinele de tren, informează Digi24.

”Oamenii lucrează contracronometru, pentru că la ora 4 trebuie să se faca probe și după circulă primul tren de călători”,spune Marcel Huzum, maistru coordonator de noapte.

În fiecare noapte, 15 echipe lucrează în mai multe staţii pentru a remedia problemele până la plecarea primului tren.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close