Antena 3 CNN Actualitate Social Ce semnifică de fapt zâmbetul pe care l-a afișat Gheorghe Dincă, după ce a plecat de la tribunal. Un expert face lumină

Ce semnifică de fapt zâmbetul pe care l-a afișat Gheorghe Dincă, după ce a plecat de la tribunal. Un expert face lumină

Ce semnifică de fapt zâmbetul pe care l-a afișat Gheorghe Dincă, după ce a plecat de la tribunal. Un expert face lumină
28 Iul 2019   •   20:36

La ieșire de la tribunalul Dolj, de sâmbătă, Gheorghe Dincă a afișat un zâmbet, pe care mulți nu au știut cum să-l interpreteze.

Gabriela Groza, doctor în psihologie criminală, a explicat ce ar putea să semnifice de fapt acest zâmbet

„De foarte puține ori, mai ales criminalii periculoși, recunosc săvârșirea faptelor din primele zile. De obicei ajung să facă asta atunci când sunt atât de multe dovezi împotriva lor încât li se pare mai important eventual să se laude cu ce au făcut sau să mai impresioneze pe cineva, chiar din anchetă, decât nevinovăția lor. Cred că la acest moment, acest domn consideră că poate fi considerat de alții nevinovat și încearcă să se apere așa cum știe și așa cum poate”, a spus Gabriela Groza pentru Digi24.

„Acel zâmbet nu înseamnă neapărat ignoranță, poate să însemne și asta, însă această reacție poate să fie una de superioritate, poate să fie una chiar de frică. Este greu de rupt așa din context”, a explicat ea.

Ea a adăugat că specialiștii de la analiză comportamentală analizează fiecare gest al suspectului.

„Atunci când ne uităm la un gest cum ar fi chiar și un zâmbet sau motive pe care le invocă trebui să le analizăm în acel context, ce i s-a spus înainte, la ce se gândea în acel moment. Este o analiză foarte, foarte complexă”, a mai spus Gabriela Groza.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă zambet
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close