Antena 3 CNN Actualitate Social Ce spun martorii care au asistat la moartea fulgerătoare a soldatului: „L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă”

Ce spun martorii care au asistat la moartea fulgerătoare a soldatului: „L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă”

Ce spun martorii care au asistat la moartea fulgerătoare a soldatului: „L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă”
23 Noi 2018   •   10:44

Un soldat a murit, vineri dimineață, în gara din Alba Iulia, în timp ce se afla pe un tanc. Acesta a fost electrocutat, în timpul descărcării unor tancuri pentru Parada de 1 Decembrie. 

Colegii săi aflați pe peronul gării din Alba Iulia spun că nu le vine să creadă ce se întâmplă.

„Am văzut când s-a ridicat și a atins cablul de înaltă tensiune. L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă. S-a urcat pe tanc și s-a văzut o flamă, o bubuitură. Era cineva cu el acolo, erau soldați. A atins cu capul un fir de înaltă tenisune”, spune un martor, potrivit alba24.ro.

Tragedie înainte de 1 Decembrie la Alba Iulia. Un militar și-a piedut viața, vineri dimineața, în Stația CFR din municipiu, în timp ce se afla pe un complex antiaerian – Ghepard. Acesta a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Alimentarea cu curent electric pe linia de cale ferată pe care se aflau vagoanele cu tehnica militară trebuia să fie oprită. Nu se cunosc încă motivele pentru care linia de alimentare era sub tensiune în momentul în care militarii au început manevrele.

UPDATE: Este vorba despre un subofițer care venea cu convoiul de la Turda.

UPDATE 10.20: Trupul militarului se află încă pe peronul gării din Alba Iulia, acolo unde colegii săi plâng în hohote și nu le vine să creadă ce se întâmplă.

Citește și MApN, precizări legate de moartea militarului electrocutat în Gara din Alba Iulia

Din primele informații de la fața locului, se pare că tragicul accident s-a produs în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de 1 Decembrie de la
Alba Iulia. Un soldat s-a electrocutat după ce s-a urcat pe unul din tancuri. Acesta s-ar fi atins de linia de înaltă tensiune a căii ferate, care se pare că în mod normal, ar fi trebuit să fie fără curent, potrivit celor de la fața locului.

La fața locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba și ISU Alba. Ancheta a fost preluată de MApN, perimetrul a fost eliberat de persoanele care se aflau în jur și s-a stabilit o zonă de siguranță.

„Am văzut când s-a ridicat și a atins cablul de înaltă tensiune. L-a aruncat acolo ca pe o păpușă. Am văzut o flamă roșie și o bubuitură”, spune unul din martori.

„Am văzut o flamă mare, am văzut că iasă foc de acolo și fiind aici aproape m-am gândit că este nevoie de un ajutor. Am luat un stingător, dar când am ajuns colegii l-au coborât jos și nu a mai fost nevoie de stingător. Am încercat să facem ce putem, dar au fost prea puține șanse să-l mai putem salva. Ceea ce am observat, curentul nu a fost luat din tensiune, a atins umpic firele și a făcut o flamă mare. Nu a fost nicio șansă, când l-au coborât erau hainele arse de pe el, a fost târziu”, a mai spus unul dintre muncitori.

Ancheta a fost preluată de MApN și s-a stabilit o zonă de siguranță.

Citește și: Tragedie înainte de Parada de 1 Decembrie! Un soldat a murit în timpul descărcării unor tancuri

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close