x close

Ce trebuie să facă copiii atunci când sunt abordaţi de necunoscuţi. Sfaturile unui expert criminolog

08 Ian 2018   •   14:01
Ce trebuie să facă copiii atunci când sunt abordaţi de necunoscuţi. Sfaturile unui expert criminolog Foto: pixabay.com

Expertul criminolog, Dan Antonescu a dat câteva sfaturi importante pentru copii și părinți. Antonescu explică ce trebuie să facă un copil atunci când este abordat de necunoscuți.

Expertul spune că cei mici nu ar trebui niciodată să urce în lift cu străinii. „Să nu se urce în lift cu cineva străin. Mai ales, în lift unde este un spaţiu extrem de mic şi la îndemâna infractorilor. Copiii de vârstă preşcolară nu au voie să urce decât însoţiţi de o persoană matură. Ei pot rămâne între etaje dacă senzorul de greutate nu acţionează. Sunt multe probleme care se pot ivi. Cel mai simplu e să urce pe scări”.

Dan Antonescu a mai precizat că micuții nu trebuie să primească niciun fel de cadou de la un necunoscut, oricât de tentant ar fi.  „Să nu primească niciun fel de cadouri, să nu însoţească pe nimeni, mai ales pe cei pe care nu îi cunosc. Să îşi vadă de drumul lor. Când sunt acostaţi, dacă sunt atinşi, să ţipe, să fugă, să atragă atenţia, să ceară ajutor. Acestea pot duce la prevenirea unor fapte de genul acesta", a spus Dan Antonescu, la realitatea.net.

 

Citeşte mai multe despre:

copii expert sfat
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati