Antena 3 CNN Actualitate Social Cea mai curată apă din lume se află în România 

Cea mai curată apă din lume se află în România 

Cea mai curată apă din lume se află în România 
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Ian 2019   •   12:12

România găzduiește șapte izvoare în Munții Bucegi, la 1.300 metri altitudine. Apa lor e considerată cea mai curată apă din lume. Izvoarele se află între frumoasele Lacuri Bolboci si Scropoasa, la cota 1.300. Legendele din zona spun că această apă are proprietăți magice. 

Cercetătorii au confirmat că apa din Munții Bucegi e cea mai pură. Studiile au fost reluate anii de zile dupa 1927. Toate arătau același lucru: indicatorii apei au un standard de calitate extrem de ridicat. Nivelul de bacterii este aproape de zero, la fel ca si cantitatea de azotati si azotiti.

Institutele din străinătate au venit și ele să cerceteze. Rezultatele au fost aceleași, de fiecare dată. Se presupune ca cele sapte izvoare sunt chiar “apa sfanta” a dacilor. Aceștia credeau ca apa are puteri miraculoase, de vindecare.

Cercetatorii au doua ipoteze privind puritatea apei celor “sapte izvoare”. Prima: este posibil ca apa sa treaca printr-un camp magnetic ce curăță toate impuritatile. A doua: existenta unui zacamant de argint pe langa care trec izvoarele și care împiedică dezvoltarea bacteriilor. Nu se știe dacă variantele de sus sunt adevărate sau nu. Zona rămâne învăluită în mister, potrivit clickpentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: apa lume România
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close