Antena 3 CNN Actualitate Social Cea mai scăzută temperatură a primăverii: La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 5 grade

Cea mai scăzută temperatură a primăverii: La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 5 grade

Cea mai scăzută temperatură a primăverii: La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 5 grade
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    11 Mai 2017   •   09:35

Cea mai scăzută temperatură a acestei primăveri în judeţul Harghita s-a înregistrat joi dimineaţa, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat minus 5 grade Celsius. 

Potrivit meteorologilor de la Centrul Meteo Regional Sibiu, în întreg judeţul Harghita s-au înregistrat temperaturi negative. 

Dacă la Miercurea Ciuc au fost minus 5 grade, la Topliţa şi Joseni s-au înregistrat minus 4 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc a fost minus un grad Celsius, în vreme ce la staţia de munte Bucin mercurul termometrelor a arătat minus 2 grade Celsius. 

La Miercurea Ciuc, din cauza temperaturilor scăzute a fost reluată furnizarea încălzirii în sistem centralizat, care fusese sistată în data de 1 mai. Conducerea Societăţii de Gospodărire Comunală GOSCOM a precizat că se va furniza agent termic atât timp cât vremea va continua să fie friguroasă. 

Localnicii din zonă sunt obişnuiţi cu astfel de temperaturi şi spun că, în această perioadă, în calendarul catolic sunt celebraţi "sfinţii de gheaţă", când temperaturile scad foarte mult. 

Minima absolută a lunii mai a fost înregistrată în anul 2007, la Miercurea Ciuc, şi a fost de minus 7,7 grade Celsius. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Harghita miercurea ciuc
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close