Antena 3 CNN Actualitate Social CEDO, noi sancțiuni pentru România. Statul trebuie să plătească pentru lipsa unor măsuri în cazul unui copil agresat de tatăl său

CEDO, noi sancțiuni pentru România. Statul trebuie să plătească pentru lipsa unor măsuri în cazul unui copil agresat de tatăl său

CEDO, noi sancțiuni pentru România. Statul trebuie să plătească pentru lipsa unor măsuri în cazul unui copil agresat de tatăl său
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
04 Oct 2017   •   09:35

România a fost condamnată  la CEDO pentru încălcarea dreptului de a nu fi supus torturii şi a dreptului la un proces echitabil din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, constatând că autorităţile române nu au luat măsuri pentru protejarea unui copil agresat de către tatăl său şi nici pentru aplicarea unor pedepse suficient de aspre pentru a descuraja agresiunile asupra minorilor. 

În România, mama copilului s-a judecat timp de opt ani ca să demonstreze relele tratamente aplicate de tată minorului, potrivit APADOR-CH.

Potrivit News.ro, cazul contra României a ajuns în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului în 2013, după ce în ţară mama copilului se judecase timp de opt ani ca să demonstreze relele tratamente aplicate de tată minorului.

CEDO a constatat că în acest caz a fost încălcat articolul 3 din Convenţia Europeană (nimeni nu poate fi supus torturii sau tratamentelor inumane şi degradante), că autorităţile române nu au luat măsuri pentru protejarea copilului şi nici pentru aplicarea unor pedepse suficient de aspre pentru a descuraja agresiunile asupra minorilor.

Curtea a constatat că ancheta a fost prea lungă şi ineficientă şi că durata procedurilor judiciare a fost şi ea excesivă. Guvernul român a motivat că durata mare a procedurilor şi a procesului s-au datorat grijii de a nu comite vreo eroare judiciară.

România va trebui să plătească în acest caz 10.000 de euro, daune morale.

×
Subiecte în articol: CEDO România caz autorităţi drept proces
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close