Antena 3 CNN Actualitate Social Cel mai mare spital din Argeș s-ar putea închide. 27 de oameni, infectați de un chirurg bolnav

Cel mai mare spital din Argeș s-ar putea închide. 27 de oameni, infectați de un chirurg bolnav

Cel mai mare spital din județul Argeș s-ar putea închide, asta după ce 27 de la secția de chirurgie vasculară au fost infectate cu coronavirus.

Cel mai mare spital din Argeș s-ar putea închide. 27 de oameni, infectați de un chirurg bolnav
Sursa foto: Hepta
20 Apr 2020   •   10:40

Pacientul 0 ar fi un chirurg care a continuat să își desfășoare activitatea, chiar dacă avea simptomele specifice COVID-19. Mare parte din conducerea spitalului va fi schimbată, fiind aduse persoane cu pregătire militară.

Cel mai grav este faptul că au apărut infectări si pe alte secţii. Patru asistente şi două infirmiere care lucrează în 3 secţii SJU. Cea mai gravă situaţie este la Terapie Intensivă, acolo unde o asistentă a fost infectată. 

Mai sunt aşteptate şi alte rezultate. Şi la Spitalul de la Călineşti, acolo unde lucrează soţia docotrului au fost testaţi peste 80 de oameni. Prefectul de Argeş a anunţat că vor fi testate toate cadrele medicale dar şi toţi pacienţii din cadrul Spitalului Judeţean de Ugenţă. 1600 sunt doar cadre medicale.

Potrivit datelor DSP Argeş, sursa acestor îmbolnăviri este chiar medicul diagnosticat pozitiv în urmă cu câteva zile, medic ce a refuzat testarea timp de o săptămână, a continuat să vină la spital şi nu ar fi purtat nici mască de protecţie deşi avea simptome.

×
Subiecte în articol: coronavirus Argeş
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close