Antena 3 CNN Actualitate Social Cel mai tânăr erou de război român din istorie, umilit de ţara pe care a slujit-o: „Am pierdut tot”

Cel mai tânăr erou de război român din istorie, umilit de ţara pe care a slujit-o: „Am pierdut tot”

Cel mai tânăr erou de război român din istorie, umilit de ţara pe care a slujit-o: „Am pierdut tot”
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
de S.T.    |    26 Sep 2017   •   14:40

Generalul maior în rezervă Marin Lungu este cel mai tânăr veteran din istoria celui de-al doilea Război Mondial, erou al Armatei Române, supravieţuitor al unui lagăr nazist, decorat cu cele mai înalte distincţii militare în România, Cehia, Franţa, Slovacia şi Rusia.

A intrat în război în prima linie la doar șapte ani, a participat la eliberarea Transilvaniei, Ungariei şi Cehoslovaciei, iar la nouă ani era deja caporal. Elogiat de presa europeană a vremii, Marin Lungu a fost subiectul a două cărţi, despre incredibila sa viaţă s-au făcut două filme. Un erou cum alţii nu au, dar de care propria lui ţară îşi bate joc, scrie jurnalul.ro.

„Şi-au bătut joc de mine. Cuiva nu-i plac ochii mei şi n-am făcut rău niciodată, nimănui...”, spune generalul maior Marin Lungu. Peste câteva luni va împlini 82 de ani şi nu înţelege ce şi de ce i se întâmplă. Stă într-o locuinţă socială, oferită de Primăria Capitalei, după ani de chin şi alergătură prin instanţă, pe la ministere, Parlament, Preşedinţie, în căutarea dreptăţii.

Cel mai tânăr veteran de război din istorie a căzut victimă mafiei imobiliare din Bucureşti, care l-a aruncat în stradă din propria casă, în anul 2004.

Citiți articolul integral pe jurnalul.ro.

 

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close