Antena 3 CNN Actualitate Social Cele mai căutate limbi străine în 2024, la locurile de muncă. Românii care cunosc doar engleza, plătiți cu salarii mai mici de angajatori

Cele mai căutate limbi străine în 2024, la locurile de muncă. Românii care cunosc doar engleza, plătiți cu salarii mai mici de angajatori

În 2024, vorbitorii de limba engleză nu mai atrag interesul angajatorilor din România. În prezent, alte limbi străine sunt la mare căutare pe piața muncii, iar cei care le cunosc pot câștiga bani frumoși.

Cele mai căutate limbi străine în 2024, la locurile de muncă. Românii care cunosc doar engleza, plătiți cu salarii mai mici de angajatori
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2024   •   14:00

În prezent, engleza nu se mai numără printre avantajele apreciate de angajatori, fiind inclusă printre cerințele obligatorii.

Astfel, majoritatea angajatorilor consideră cunoașterea limbii engleze drept un criteriu esențial, diferența fiind dată de stăpânirea unei a doua limbi străine.

Astfel, cei care cunosc și o altă limbă străină pot beneficia de venituri mai mari, plafonul salarial al persoanelor care vorbesc doar limba engleză fiind mult mai mic, potrivit reprezentanților marilor companii.

În ultimii ani, engleza a devenit foarte cunoscută pentru mulți români, motiv pentru care nu mai reprezintă un avantaj la interviurile de angajare.

Citește și: Topul domeniilor din România cu cele mai multe locuri de muncă remote

În 2024, vorbitorii de alte limbi străine sunt la mare căutare, iar angajatorii sunt dispuși să ofere salarii avantajoase.

Astfel, vorbitorii de limba germană sunt căutați cu mare interes de angajatori, nefiind atât de ușor de găsit precum cei care vorbesc limba engleză.

Lista este continuată de vorbitorii de limba rusă, chineză, franceză, italiană și spaniolă.

"Se caută, în continuare, vorbitori de limba germană. De multe ori, este de ajuns ca viitorul angajat doar să cunoască bine limba germană pentru a primi postul.

Ulterior, acesta beneficiază de training în cadrul companiei, pentru a căpăta cunoştinţele necesare postului.

Totodată, se caută vorbitori de limba rusă, de limba chineză dar şi de franceză, italiană sau spaniolă. Teoretic, cunoaşterea oricărei limbi străine poate conduce la un salariu mai mare", au adăugat reprezentanţii companiei din Iaşi, pentru adevarul.ro.

Potrivit datelor oferite de Eurostat, 17% dintre românii vorbitori de engleză afirmă că vorbesc foarte bine, 32% bine iar 52% satisfăcător.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close