Antena 3 CNN Actualitate Social Centrele din Sectorul 4 al Capitalei, o nouă şansă pentru orfanii ucraineni

Centrele din Sectorul 4 al Capitalei, o nouă şansă pentru orfanii ucraineni

Mii de copii ucraineni s-au refugiat în România şi au fugit de ororile războiului. Printre ei se numără şi copii din orfelinatele din zona Odesa care au fost găzduiţi în centrele din Sectorul 4 al Capitalei. Aici merg la şcoală şi parte de toate condiţiile pentru un trai decent.

Centrele din Sectorul 4 al Capitalei, o nouă şansă pentru orfanii ucraineni
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    11 Apr 2022   •   15:10

Aflaţi în misiune la granița României cu Republica Moldova și la Chișinău, cei doi oficiali europeni vizitează mai multe centre de refugiați din țara noastră.

Prima vizită a fost la centrul din Sectorul 4, unde copiii din Ucraina se află în grija autoritatilor locale de o lună de zile.

"Mulțumesc României pentru acest exerciţtiu de solidaritate. Avem un exemplu clar în acest centru cum putem să-i ajutăm pe aceşti copii să treacă prin această situaţie dramatică", a declarat Garcia Perez, europarlamentar.

"Sunt convins că acest demers îl vom face în contiuare şi că solidaritatea noastră, căldura cu care îi întâmpinăm pe oameni, determinarea pe care atât romanii cât și ceilalţi parteneri din Uniunea Europeană, și nu numai, o au vor reuși să stopeze această criza majoră", a adăugat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Elevii ucraineni, care sunt găzduiţi în centrele din Sectorul 4, vin din orfelinatele din zona Odesa. Cu toţii spun că au parte de toate condiţiile pentru un trai decent.

Minorii sunt insoţiţi de cadre didactice din Ucraina.

Împreună merg la teatru, la cinema, în parc sau la muzeu și speră că războiului se va încheia curând pentru a se întoarce în ţara lor.

Elevii vor ramane în grija autorităţlor din Sectorul 4 pentru o perioadă nedeterminată. 
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close