Antena 3 CNN Actualitate Social Centrul pentru copii ridicat de Fundaţia Mihai Neşu prinde contur la Oradea

Centrul pentru copii ridicat de Fundaţia Mihai Neşu prinde contur la Oradea

Centrul pentru copii şi tineri cu dizabilităţi "Sfântul Nectarie", ridicat de Fundaţia Mihai Neşu în satul Cihei de lângă Oradea a început să prindă contur.

Centrul pentru copii ridicat de Fundaţia Mihai Neşu prinde contur la Oradea
Sursa foto: Facebook / Mihai Nesu Foundation
de Alin Tarnovschi    |    09 Iul 2021   •   12:39

În prezent, se lucrează la construcţia unei biserici, aceasta fiind prima clădire ridicată din cadrul centrului, dar şi la construcţia unei clădiri în care copiii vor face terapii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Fundaţia Mihai Neşu, şantierul din satul Cihei a fost deschis în 3 iunie.

Astfel, muncitorii au amenajat toate aleile şi parcările, au înălţat zidurile bisericii până la 3 metri şi au început să sape la fundaţia centrului unde copiii şi tinerii cu dizabilităţi vor face terapii.

"După 14 luni de proiectare, adunat avize şi autorizaţii, am reuşit să deschidem şantierul. Ne-am gândit ca pe parcursul construcţiei acestui complex să vă ţinem la curent cu imagini şi filmări pe toţi cei care ne-aţi ajutat", a spus Mihai Neşu, într-o înregistrare video realizată pe terenul din Cihei.

Reprezentanţii Fundaţiei Mihai Neşu au transmis prin acelaşi comunicat de presă că, în luna iulie, episcopul ortodox al Oradiei, Sofronie Drincec, "a sfinţit piatra de temelie a bisericii, care va purta hramurile Bunavestire şi Sfântul Ioan Maximovici Arhiepiscop de San Francisco şi Shanghai".

Fundaţia a reuşit să adune 1,4 milioane de euro din suma totală de 3,6 de milioane, de care au nevoie pentru a construi întregul centru, care va cuprinde o zonă dedicată terapiilor, o grădină senzorială, un restaurant, piscină, spaţii de joacă, zonă de cazare, spaţiu de agrement pentru terapii cu cai şi o sală de conferinţe.

Cei care doresc să-l ajute pe fostul fotbalist în proiectul ridicării complexului din Cihei o pot face trimiţând un mesaj cu textul "Cred" la numărul 8844. Astfel se abonează să redirecţioneze lunar 2 euro către ONG.

De asemenea, se pot face donaţii prin transfer bancar în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 în lei, RO13BTRLEURCRT0246793101 în euro şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 în dolari sau pe site-ul Mihainesu.shopia.ro.

×
Subiecte în articol: Mihai Nesu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close