Antena 3 CNN Actualitate Social CFR, trimisă în judecată după ce o persoană a fost lovită de tren și a rămas fără o mână

CFR, trimisă în judecată după ce o persoană a fost lovită de tren și a rămas fără o mână

CFR, trimisă în judecată după ce o persoană a fost lovită de tren și a rămas fără o mână
Sursa foto: Foto: captura Youtube
27 Dec 2017   •   12:23

Compania Naţională de Căi ferate "CFR" SA a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după ce o persoană a fost lovită de tren, într-o gară din judeţul Hunedoara, fiindu-i amputată o mână. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la data de 14 septembrie 2014, în jurul orelor 00:27, în staţia de cale ferată Subcetate din judeţul Hunedoara, a avut loc un accident feroviar, în urma căruia unei persoane i-a fost amputată mâna stângă. 

Din probele administrate în cauză a rezultat că, după ce s-a informat în prealabil în staţie cu privire la linia la care urma să sosească trenul pe care îl aştepta, persoana s-a deplasat către linia respectivă, traversând alte trei linii de cale ferată. 

Din cauza lipsei indicatoarelor de orientare, călătorii nu au văzut platforma pe care trebuiau să aştepte trenul, oprindu-se înainte de a ajunge la aceasta, între două linii de cale ferată. 

Persoană vătămată, împreună cu alte şase persoane, a fost surprinsă de trecerea simultană a trenului de călători pe care îl aştepta pe o linie şi a unuia de marfă pe cealaltă linie, iar din cauza curenţilor de aer provocaţi, s-a dezechilibrat şi a căzut la pământ, cu braţul stâng peste firul din dreapta al unei linii, astfel încât roţile trenului i l-au amputat. De asemenea, ca urmare a trecerii trenului, alte două persoane au căzut la pământ, iar celelalte s-au dezechilibrat, informează jurnalul.ro.

Procurorii susţin că accidentul s-a produs deoarece în staţia de cale ferată Subcetate nu existau indicatoare de orientare a călătorilor, astfel încât aceştia să poată identifica peroanele şi platformele corespunzătoare fiecărei linii de cale ferată, aşa cum CFR era obligată. 

×
Subiecte în articol: CFR judecata Parchetul general infractiune
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close