Antena 3 CNN Actualitate Social Chirurgul Radu Zamfir: „Donarea de organe este un gest de altruism”

Chirurgul Radu Zamfir: „Donarea de organe este un gest de altruism”

 Chirurgul Radu Zamfir: „Donarea de organe este un gest de altruism”
Sursa foto: sursă foto:captură antena 3
07 Iul 2019   •   15:00

Chirurgul Radu Zamfir, directorul executiv al Agenției Naționale pentru Transplant,  a fost invitatul Florentinei Fântânaru, duminică, la emisiunea ”De-a Viața Ascunselea”. 

Acesta a povestit despre experiența clinică, dar și despre experiența umană de a fi doctor. Medicul Radu Zamfir a subliniat că familia este extrem de importantă pentru el, detaliind biografiile părinților săi, adăugând că bunicul său s-a stins din viață când el era în clasa a zecea, și dacă l-ar vedea astăzi ar fi mândrul de el. Pentru chirurgul Radu Zamfir, un doctor trebuie să respecte umanitatea și să iubească omul.

În ceea ce privește bolile ficatului, medicul a subliniat că alcoolul în exces duce la ciroză. Un alt lucru nociv pentru ficat și care poată să ducă la apariția cancerului sunt hepatitele virale, a subliniat medicul.

Medicul Radu Zamfir  ANT a precizat că fiecare donator poate salva cinci vieți.

„Fiecare donator poate salva cinci vieți. Acesta este un efort al întregii echipe ANT, al oamenilor care pun diagnosticul de moarte celebrală, al oamenilor care realizează transplantul, ultima etapă în această verigică terapeutică, este un rezultat colectiv care dă rezultate. A dona organe este un gest de altruism profund și pentru care, chiar dacă nu nominal, familile celor care primesc le sunt toată viața recunoscătoti, celor care sunt de acord cu donarea de organe”, a reiterat medicul.

×
Subiecte în articol: Radu Zamfir De-a viața ascunselea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close