Antena 3 CNN Actualitate Social Cinci militari americani internați de urgență în trei spitale din România

Cinci militari americani internați de urgență în trei spitale din România

Cinci militari americani internați de urgență în trei spitale din România
Sursa foto: Foto: MAPN
12 Iul 2017   •   18:13

Cinci militari americani care participă la exerciţiul multinaţional Saber Guardian au ajuns în ultimele 24 de ore la spitale din judeţele Vâlcea şi Sibiu şi din Bucureşti, după ce li s-a făcut rău, posibil din cauza caniculei.

Trei militari americani de la exerciţiul multinaţional Saber Guardian au ajuns la Spitalul Judeţean din Vâlcea, marţi seara, acuzând în special dureri foarte mari de cap. Doi dintre cei trei au fost transferaţi la Sibiu şi unul la Bucureşti. Miercuri, alţi doi militari au fost internaţi la spitalul din Vâlcea. 

Potrivit doctorului Dan Ponoran, atât starea militarului transferat la Bucureşti, cât şi a celor doi militari internaţi la Vâlcea este bună. 

Doi dintre militarii de la Vâlcea au fost aduşi la Sibiu, pentru că la Vâlcea este stricat computerul tomograf şi era nevoie de această investigaţie medicală, a explicat directorul Spitalului Judeţean Sibiu, Cornel Benchea. 

Saber Guardian 2017 (SG17), cel mai mare exerciţiu militar desfăşurat în regiunea ţării noastre, care cuprinde 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere, condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se desfăşoară până în 20 iulie, pe teritoriile Bulgariei, României şi Ungariei, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close