Antena 3 Actualitate Social Cine are dreptul să-i amendeze pe șoferii prinși cu radarul

Cine are dreptul să-i amendeze pe șoferii prinși cu radarul

31 Ian 2017   •   13:21
Cine are dreptul să-i amendeze pe șoferii prinși cu radarul

Judecătorii Curţii Supreme au stabilit luni că atât poliţiştii care operează radarul cât şi colegii lor care află prin staţie pe cine să oprească sunt îndreptăţiţi de lege să-i amendeze pe şoferi pentru depăşirea vitezei legale. Dilema a fost tranşată de magistraţi la cererea unui avocet bihorean, scrie adevarul.ro.

Decizie importantă dată de judecători în cazul amenzilor detectării cu aparatele radar, după ce un avocat a ridicat o problemă cu care s-au confruntat mulţi şoferi: cine are dreptul să aplice sancţiunea – poliţiştii care operează radarul sau colegii lor care află prin staţie pe cine să oprească? Judecătorii au stabilit luni că atât unii cât şi alţii pot aplica sancţiunile contravenţionale în cazul depăşirii vitezei legale. „Poliţistul rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se afla poliţistul rutier“, se arată în sentinţă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close