Antena 3 CNN Actualitate Social Cine este femeia acuzată că a vrut să confişte protestele din Piaţa Universităţii

Cine este femeia acuzată că a vrut să confişte protestele din Piaţa Universităţii

Cine este femeia acuzată că a vrut să confişte protestele din Piaţa Universităţii
07 Noi 2015   •   14:05

La protestele de vineri seară s-a iscat un scandal, după ce o scenă a fost asamblată în Piaţa Universităţii. Gestul organizatorilor a fost primit cu huiduieli de cei peste 10.000 de oameni din piaţă, în timp ce o tânără urla repetat şi isteric că "Ziua în care vom ceda este ziua în care vom muri! '', refrenul piesei ''The Day We Die" a trupei Goodbye to Gravity.

Tânăra se numeşte Andreea Petruţ, fost coordonator al Coalitiei pentru Universitati Curate, iar pentru clujeni este cunoscută ca lider al mai multor proteste ilegale.  "Pe 14 octombrie 2014, Tribunalul Cluj-Napoca a dat decizia finală în procesul dintre mine şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca, declarându-mă vinovată pentru organizarea protestului împotriva proiectului minier de la Roşia Montană de anul trecut din data de 20.10.2013, trebuind să plătesc o amendă de 2000 de lei", explică tânăra pe Facebook

Conform unei descrieri postată pe pagina personală de Facebook, Andreea are "24 de ani, 45 de kg şi azi urăsc mai tare ca niciodată statul român, politicienii şi partidele lor infecte, corporaţiile, jandarmeria şi poliţia, justiţia + toţi securiştii care ne conduc".

Încerând să explice ce s-a întâmplat aseară, când "s-a trezit" pe scenă, unde oamenii o huiduiau, tânăra a spus pe Facebook că primise informaţia că scena e curată. 

"Azi in Piata a aparut o scena. Mi s-a spus ca scena e curata, ca e adusa de cineva de la Asociatia revolutionarilor 21 decembrie care vrea sa o puna la dispozitia oamenilor. Eram cu mai multi prieteni in zona scenei. Totul s-a intamplat in cateva minute. Am fost impinsa din toate partile pe scena pentru a ma urca sus. Am strigat 2 lucruri: Piata n-are lideri, suntem oameni liberi si toate partidele aceeasi mizerie. In cateva secunde scena s-a umplut de oameni pe care nu-i cunosc. Am transmis un mesaj. Asa e la protest, haos. Hai sa ramanem uniti si hotarati!", a scris Andreea Petruţ, pe Facebook.

Andreea Petruţ coordonează Managementul Organizaţiilor Politice din cadrul Societăţii Academice din România, organizaţie condusă de Alina Mungiu Pippidi

Cunoscuta mai ales ca sefa a Organizatiei Studentilor din Universitatea “Babes-Bolyai” si lider al protestelor studentesti ai anilor trecuti, Andreea Petrut s-a nascut la Codlea, un orasel de langa Brasov. Povestea ei, pe ziardecluj.ro.


×
Subiecte în articol: Proteste în România
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close