Antena 3 CNN Actualitate Social Cine îi răspunde lui Rudolph Giuliani. „Mecanismul pe care îl vizați controlează întreaga societate”

Cine îi răspunde lui Rudolph Giuliani. „Mecanismul pe care îl vizați controlează întreaga societate”

Cine îi răspunde lui Rudolph Giuliani. „Mecanismul pe care îl vizați controlează întreaga societate”
Sursa foto: foto- captura Antena 3
28 Aug 2018   •   22:27

Jurnalistul Cornel Nistorescu a publicat pe Cotidianul o scrisoare deschisă pentru Rudolph Giuliani. În scrisoare, Nistorescu i-a cerut lui Giuliani să își continue demersul în ceea ce privește România.

„Are dreptate. O să o trimit, o să o pun pe site și în limba engleză. Un asemenea om este reprezentantul României la Washington și vorbește în asemenea fel”, a spus Cornel Nistorescu, pentru Antena 3.  Jurnalistul spune că a scris această scrisoare ca Rudolph Giuliani să vadă că „Românii nu sunt toți tâmpiți. Mesajul lui Giuliani nu este îngropat în deșert”.

Cornel Nistorescu a mai precizat că Giuliani „este un monument de onorabilitate american”.

„Sunt un jurnalist român și vă scriu (sper să o facă și alți compatrioți) pentru că țara mea nu vă poate răspunde. Este împărțită în două tabere, orbite de dorința de a se birui una pe cealaltă și de a deține controlul asupra instituțiilor statului român. După ce ambasadorul României la Washington a încercat să vă minimalizeze apelul, el fiind unul dintre autorii nefericitului mecanism de control asupra justiției și asupra societății, mă simt obligat să mă alătur demersului dumneavoastră. El și președinții României, actualul și precedentul, sunt mulțumiți de dezastrul provocat de protocoalele încheiate, de eficiența nefastă a acestora asupra inamicilor politici, de controlul asupra justiției, economiei și asupra societății civile.

Domnule Rudolph Giuliani, cîțiva politicieni și ofițeri de servicii secrete au preluat și rafinat practici ale fostelor servicii secrete comuniste și au creat o mașinărie care afectează nu doar justiția și statul de drept din țara mea.

Comportamentul de tip totalitar s-a extins în economie, împiedicînd dezvoltarea țării, dirijînd jocul politic în presă, în ONG-uri. Mecanismul pe care îl vizați în scrisoarea dumneavoastră controlează întreaga societate, de la partide politice la finanțe, primării și comunități modeste.

România a rămas din comunism cu un inegalabil know-how în materie de manipulare și diversiune, capabil să mimeze butaforic instituții, cariere, biografii, parteneriate, legi și proceduri. Autorii acestui mecanism aparent democratic, dar în esență totalitar au și început să minimalizeze semnalul dumneavoastră în numele unui dirijat stat de drept care apără doar interesele lor și prosperitatea familiilor lor. Corupția împotriva căreia se fac că luptă vedetele politicii și capii serviciilor și ai DNA-ului este aceeași. Adică în rîndul procurorilor, al unei părți nu tocmai neglijabile din funcționari ai justiției și judecători sau din rîndul ofițerilor de rang înalt din serviciile secrete. Cu toții folosesc orchestrat instituțiile pentru eliminarea adversarilor sau pentru preluarea controlului asupra unor valori economice”, este o parte din scrisoarea lui Cornel Nistorescu.

×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close