Antena 3 CNN Actualitate Social Cine îl protejează pe Gheorghe Dincă la nivel înalt. De ce întârzie analizele ADN atât

Cine îl protejează pe Gheorghe Dincă la nivel înalt. De ce întârzie analizele ADN atât

Cine îl protejează pe Gheorghe Dincă la nivel înalt. De ce întârzie analizele ADN atât
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
13 Aug 2019   •   17:31

Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre vinovații cu privire la ancheta cazului crimelor din Caracal. Jurnalistul susține că în România nu mai sunt anchetatori ca în urmă cu 30 de ani și totul s-a deprofesionalizat. Acesta subliniază că vinovații sunt mult mai mulți decât cei pe care toată lumea îi acuză.

”Atâta timp cât echipa de anchetatori nu a ajuns la o concluzie, totul e posibil, inclusiv ceea ce spune domnul Cumpănașul. Totul e posibil. Opinia mea e să fim circumspecți cu privire la acești anchetatori, dar să le acordăm încrederea cuvenită. Nu mai avem echipe de anchetatori ca pe vremuri. Totul s-a deprofesionalizat. 

În acest moment în România avem criminalistică mult mai slab pregătită, decât era în urmă cu 30 de ani. Cei care au condus această societate și cei care s-au ocupat de treaba asta. Nu avem laboratoare de criminalistică, nu avem medicină legală cum se cade. Avem ceva din toate, dar am făcut un pas înapoi.

Sunt toți de vină. Nu putem să dăm vina pe capii din poliție, pe ministrul de Interne, pe Guvern. Societatea e foarte vulnerabilă, a declarat Sorin Roșca Stănescu.

De ce întârzie analizele ADN

28 iulie. ora 14.15. INML începe analiza rămăşiţelor umane găsite la Caracal. Potrivit surselor, analiza poate dura până la 2 săptămâni. 

2 august. După 5 zile, medicii de la INML anunţă că au finalizat analiza antropologică a oaselor găsite la Caracal. Oasele aparțin unei persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

5 august. Sunt descoperite oase într-o pădure din apropierea casa groazei. Gheorghe Dincă susţine că rămaşiţele umane aparţin Luizei Melencu.

8 august, seara. Pe surse de la INML apare informaţia că oasele găsite în pădure, pe care Dincă le indicase că ar fi ale Luizei, conţin ADN-ul Alexandrei. DIICOT dezminte informaţia şi susţine că legiştii nici nu s-ar fi apucat să analizeze oasele găsite în pădure.

Ultimele comunicate DIICOT despre anchetă

Comunicat de presa 08.08.2019

"Astăzi, data de 08.08.2019, percheziția efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe a fost întreruptă, urmând să fie reluată în dimineața zilei de 09.08.2019, în prezența inculpatului și a apărătorului acestuia. În cursul acestei zile a fost finalizată percheziția informatică asupra unor medii de stocare, respectiv un laptop, aparat foto, două telefoane mobile și stick-uri de memorie, în prezența inculpatului și a apărătorului din oficiu, urmând ca datele obținute să fie prelucrate analitic de către specialiști din cadrul Biroului tehnic de coordonare a activităților de specialitate din cadrul DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO-IGPR. De asemenea, procurorii DIICOT - Structura Centrală au procedat la audierea mai multor persoane și au efectuat activități de urmărire penală care vor continua cu celeritate și în perioada următoare.

Comunicat de presa 10.08.2019

"Astăzi, data de 10.08.2019, procurorii DIICOT - Structura centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române - delegați în cauză au continuat percheziția efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe și totodată s-a procedat la audierea unor martori. În baza unui nou mandat de percheziție domiciliară emis de către Tribunalul București, activitățile procedurale vor fi desfășurate la domiciliul inculpatului și în perioada următoare."

Toate detaliile, în materialul de mai jos:

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close