Antena 3 CNN Actualitate Social Un cioban de 63 de ani a mers patru zile pe jos ca să ajungă acasă. "Nu am bani de bilet și vreau să ajung la familia mea"

Un cioban de 63 de ani a mers patru zile pe jos ca să ajungă acasă. "Nu am bani de bilet și vreau să ajung la familia mea"

Un cioban în vârstă de 63 de ani a mers patru zile pe jos, pentru a ajunge acasă, în județul Galați. 

Un cioban de 63 de ani a mers patru zile pe jos ca să ajungă acasă. "Nu am bani de bilet și vreau să ajung la familia mea"
Sursa foto: Jandarmeria romana/Facebook
de Georgiana Adam    |    22 Apr 2023   •   15:32

El a parcurs 130 de kilometri până a ajuns la București, iar aici mai mulți jandarmi care au aflat povestea lui i-au cumpărat bilet de tren până acasă.

"Din cel mai sudic oraș al țării, un cioban în vârstă de 63 de ani a parcurs pe jos 130 de km. La București, s-a întâlnit cu jandarmii.

" - Băieți, încotro e Galațiul? Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos. Am plecat de la Zimnicea și abia azi am ajuns în București".

Profund impresionați de situația domnului Aftene, un cioban în vârstă de 63 de ani din județul Galați, jandarmii bucureșteni care l-au găsit pe bărbat au pus mână de la mână și i-au cumpărat un bilet de tren domnului Aftene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

L-au urcat în mașina Jandarmeriei și au mers împreună la Gara de Nord. Acolo i-au cumpărat ceva de mâncare și l-au condus la trenul care îl ducea acasă. Pe lângă biletul de călătorie, jandarmii i-au oferit și bani cu ajutorul cărora să ajungă de la Galați în localitatea în care locuia.

Domnul Aftene plecase din Galați ca să lucreze ca cioban la o stână din Zimnicea. Din cauza condițiilor de muncă și pentru că nu era plătit, ciobanul a plecat pe jos spre București. În cele 4 zile, a dormit pe străzi și a apelat la mila oamenilor pentru hrană.

Joi dimineață, când a ajuns în București, a fost ajutat să meargă spre casă de colegii noștri de la Jandarmeria Capitalei.

Îi felicităm pentru gestul de umanitate și pentru că au adus bucurie și odihnă unui om încercat de mai multe greutăți", este mesajul transmis de Jandarmeria română, pe pagina de Facebook.

Din cel mai sudic oraș al țării, un cioban în vârstă de 63 de ani a parcurs pe jos 130 de km. La București, s-a întâlnit...

Publicată de Jandarmeria Română pe Vineri, 21 aprilie 2023

×
Subiecte în articol: cioban Galați
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close