Antena 3 CNN Actualitate Social Gheorghe Piperea trage un semnal de alarmă: 90% din paturile de spital sunt goale, milioane de pacienți în așteptare

Gheorghe Piperea trage un semnal de alarmă: 90% din paturile de spital sunt goale, milioane de pacienți în așteptare

Avocatul Gheorghe Piperea a ridicat o problemă importantă în legătură cu serviciile medicale, în această perioadă.

Gheorghe Piperea trage un semnal de alarmă: 90% din paturile de spital sunt goale, milioane de pacienți în așteptare
Sursa foto: Foto:Facebook/ Gheorghe Pipera
25 Mai 2020   •   14:44

"Dacă 90% din paturile de spital sunt goale, iar milioanele de pacienţi încă aşteaptă programările la medic, inclusiv la medicul de familie, înseamnă că în aceeaşi proporţie serviciile medicale nu se pot factura Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi, deci, nu se fac plăţi din acest buget. Sau se fac?

În ambele variante "avem" câte o problemă : (i) contribuţiile de asigurări sociale de sănătate se încasează nedatorat; de vreme ce contractul dintre asigurat, pe de o parte, şi stat + sistemul sanitar, pe de altă parte, este suspendat din perspectiva servicilor medicale asigurate, înseamnă că şi plata ar trebui suspendată; în dreptul privat, acest mecanism de garantare a caracterului sinalagmatic (bilateral şi reciproc) al efectului contractului se numeşte "excepţie de neexecutare"; (îi) lichidităţile din fondul de asigurare de sănătate sunt deturnate (prin plăti efectuate către spitale cvasi-nefunctionale) sau ... economisite. "Decât" întreb...", a scris Gheorghe Piperea pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Piperea
Parteneri
Horoscop 2 iunie 2023. Taurii se gândesc la cifre, Leii sunt îndrăgostiţi
x close