Antena 3 CNN Actualitate Social Cod galben de caniculă în Bucureşti. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, apel important către primării

Cod galben de caniculă în Bucureşti. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, apel important către primării

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, cere primarilor din Bucureşti, în contextul avertizării meteorologice de Cod galben de caniculă, să acorde o atenţie deosebită pentru asigurarea continuităţii în furnizarea utilităţilor și menținerea unui contact permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice.

Cod galben de caniculă în Bucureşti. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, apel important către primării
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    01 Iul 2022   •   15:23

"Având în vedere actualizarea avertizării meteorologice de Cod galben, emisă astăzi, 01.07.2022, de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul 2 – 3 iulie, când va fi înregistrat un disconfort termic ridicat, prefectul Capitalei, domnul Toni Greblă, a solicitat Primăriilor de la nivelul Municipiului București să ia măsurile care se impun pentru protejarea cetățenilor și pentru prevenirea apariţiei unor factori de risc ce pot afecta starea de normalitate a vieţii social – economice a Capitalei, precum şi pentru monitorizarea cu atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice periculoase, astfel încât, în cazul unor situaţii de urgenţă, autoritățile să poată să intervină în timp util", informează un comunicat de presă.

Astfel, Toni Greblă, președintele Comitetului Municipiului București pentru situații de Urgență, a solicitat primarului general și primarilor de sector să acorde o atenţie deosebită pentru asigurarea continuităţii în furnizarea utilităţilor pentru populaţie şi suplimentării, dacă este cazul, a echipelor de intervenţie, astfel încât să se acţioneze operativ pentru remedierea eventualelor avarii.

"De asemenea, Prefectul Municipiului București a dispus menținerea unui contact permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice pentru ca echipele de intervenţie să acţioneze operativ, în cazul producerii de avarii. 

Totodată, Prefectul Capitalei a solicitat luarea măsurilor necesare pentru protejarea persoanelor vulnerabile, a căror stare de sănătate ar putea fi afectată în perioada caniculară", mai transmite Prefectura Capitalei.

Cea mai călduroasă dimineaţă de 1 iulie din istoria României | Câte grade au arătat termometrele

Este cea mai călduroasă dimineaţă de 1 iulie din istoria României. La 22 de staţii meteo din ţară s-au înregistrat astăzi recorduri de temperatură. 

Vestul ţării este sub Codul roşu de caniculă, iar termometrele arată şi 40 de grade la umbră. 

Aşadar, temperaturile resimţite de organism sunt cu mult mai mari.

×
Subiecte în articol: Toni Grebla canicula
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close