Antena 3 CNN Actualitate Social Vreme extremă în România. Cod portocaliu de ploi abundente în mai multe zone

Vreme extremă în România. Cod portocaliu de ploi abundente în mai multe zone

Vreme extremă în România. Cod portocaliu de ploi abundente în mai multe zone
29 Iun 2018   •   11:42

Update: Până mâine seară în Moldova și zona Carpaților va ploua torențial și vor fi vijelii puternice.

Meteorologii au anunțat cod portocaliu de ploi abundente valabil de la ora 15:00 până sâmbtă la ora 06:00, în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaţilor Orientali, local în Maramureş şi în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apã de 40...50 l/mp şi pe arii restrânse 60?70 l/mp. 

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse şi pentru intervale mai scurte de timp.

Știrea inițială: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit până vineri seară, pe 29 iunie, atât atenţionarea Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă pentru 19 judeţe, cât şi informarea meteo de instabilitate atmosferică, în restul regiunilor.

Astfel, conform meteorologilor, în intervalul 28 iunie, ora 21:00 – 29 iunie ora 21:00, în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul şi sud-estul Transilvaniei, Maramureş şi în nordul Munteniei şi al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 20 – 30 l/mp şi pe arii restrânse de 50 – 60 l/mp.

Pe de altă parte, în acelaşi interval de referinţă, temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării şi, mai ales, în zonele deluroase şi montane, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp şi izolat 30 – 40 l/mp.

×
Subiecte în articol: ploi cod galben ANM avertizare
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close