Antena 3 CNN Actualitate Social Se strică vremea: Vijelii și ninsori viscolite, până la ora 14. Care sunt zonele vizate

Se strică vremea: Vijelii și ninsori viscolite, până la ora 14. Care sunt zonele vizate

Se strică vremea: Vijelii și ninsori viscolite, până la ora 14. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    05 Oct 2016   •   12:57

UPDATE 12.55 - Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ninsoare însoţită de vânt puternic, valabilă în următoarele ore în judeţele Sibiu, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Caraş-Severin. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 13:20, în zona de munte a judeţului Caraş-Severin, se vor semnala intensificări ale vântului, care vor atinge local 80 - 100 km/h, cu fenomene asociate, precum transport de zăpadă la altitudini de peste 1.800 de metri. 

----------------------------

Știrea inițială 08.04

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare nowcasting Cod galben de vijelii şi ninsori izolate, valabilă timp de șase ore, în patru judeţe din zona Olteniei şi Banatului. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Olt şi Dolj se vor semnala local intensificări susţinute ale vântului din sector predominant vestic, cu viteze ce vor atinge la rafala 60 - 70 km/h. 

De asemenea, în zona de munte a judeţelor atenţionate sunt anunţate ninsori, care izolat vor fi viscolite. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Temperaturile au scăzut simțitor în noaptea de marți spre miercuri, iar azi vor fi cu până la 10 grade Celsius mai puţin faţă de zilele trecute. 

Ploi abundente care au depăşit 25 de litri pe mp au fost înregistrate în zona Banatului şi în Munţii Apuseni, dar şi în alte zone din ţară. Temperaturile în unele zone montane vor ajunge la valori sub 0 grade. 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cod galben de ninsori ANM vijelii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close