x close

Cod galben de furtuni, grindină și vijelii, până joi. Care sunt zonele vizate

de M.Z.    |    10 Iun 2020   •   09:54
Cod galben de furtuni, grindină și vijelii, până joi. Care sunt zonele vizate Hepta

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă de miercuri de la ora 12.00, până joi la ora 10.00, pentru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova.

"În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp", anunță meteorologii.

Totodată, a intrat în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică, începând de miercuri dimineață și care expiră vineri, la ora 23.00.

"În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-35 l/mp", precizează meteorologii.
 

Parteneri
Parteneri
sati