Antena 3 Actualitate Social Cod portocaliu de inundaţii în patru judeţe. Alte 19 judeţe se află atenţionare de cod galben

Cod portocaliu de inundaţii în patru judeţe. Alte 19 judeţe se află atenţionare de cod galben

29 Mar 2018   •   19:09
Cod portocaliu de inundaţii în patru judeţe. Alte 19 judeţe se află atenţionare de cod galben
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, joi, o nouă avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din trei judeţe. Totodată, râuri din 19 de judeţe se află sub cod galben de inundaţii.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), începând de joi până vineri la ora 24.00, este cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), Teleorman – sector aval Tӑtӑrӑşti, Vedea – sector aval confluenţӑ Teleorman (judeţul Teleorman) şi Neajlov – bazin mijlociu şi inferior (judeţele Teleorman şi Giurgiu).

Totodată, începând de joi, de la ora 16.00 până sâmbătă la ora 16.00 a fost instituit cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Covasna, Braşov, Olt, Teleorman, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi.

De asemenea, de vineri de la ora 6.0 până sâmbătă, la ora 16.00 este cod galben de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lӑpuş (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Crasna (judeţele Sӑlaj şi Satu Mare), Someşul Mic – bazin superior, Crişul Repede – bazin superior (judeţele Cluj şi Bihor), Crişul Negru – bazin superior (judeţul Bihor), Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Alba şi Cluj).

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close