Antena 3 CNN Actualitate Social Cod roşu de caniculă pentru 12 judeţe. Arafat: Există riscul să crească numărul de incendii de vegetaţie

Cod roşu de caniculă pentru 12 judeţe. Arafat: Există riscul să crească numărul de incendii de vegetaţie

Cod roşu de caniculă pentru 12 judeţe. Arafat: Există riscul să crească numărul de incendii de vegetaţie
03 Aug 2017   •   12:12

Update 12.12: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că există riscul ca numărul incendiilor de vegetaţie să crească din cauza temperaturilor extreme, dar dă asigurări că pompierii sunt pregătiţi să intervină.

„Există, normal, un risc ca incendiile de vegetaţie să crească. Pentru asta, pompierii sunt pregătiţi. Depinde acum care va fi situaţia. De exemplu, şi nu este un secret, că s-a reaprins focarul care a fost în Mehedinţi. Avem un focar aprins în zona montană şi o să intervenim inclusiv pe cale aeriană în cursul zilei de azi pentru stingerea lui, dar alte situaţii pot să apară. Sfatul meu către populaţie (...) este evitarea expunerii între orele 10.00-11.00 dimineaţa şi 18.00-19.00”, a declarat Raed Arafat.

----------------------------

Update 12.00: Vineri va fi cod roșu de caniculă pentru 12 județe din vestul țării. Codul va intra în vigoare vineri la ora 9.00 și va fi valabil până la sâmbătă seara.

„Valul de căldură care a debutat încă de luni, continuă să se intensifice, iar temperaturile maxime devin extreme, comparabile chiar cu recorduri înregistrate în ultimii 50 de ani. Valorile vor fi între 39...42 de grade Celsius. Disconfortul termic devine deosebit de accentuat. Nici nopțile nu sunt foarte răcoroase și se așteaptă temperaturi minime de peste 20 de grade Celsius. Pe lângă cele două zile pe care le putem considera de foc, va fi totuși o schimbare după ziua de sâmbătă, când regiunile nordice se stabilizează”, a declarat meteorologul ANM, Dinu Mărășoiu.

----------------------------

Astăzi am putea avea 40 de grade, iar sâmbătă, temperaturile ar putea ajunge până la 42 de grade Celsius.

„Există în vigoare un cod portocaliu în vestul țării, unde disconfortul termic va fi accentuat, în sensul ca indicele termic va depăși frecvent indicele de 80 de unități. În restul zonelor cu cod galben, vom avea temperaturi cuprinse între 36…38 de grade Celsius. Din păcate, valul de căldură va persista peste țara noastră și la finalul acestei săptămâni, ba chiar se va mai intensifica, iar mâine și poimâine temperaturile vor crește”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM.

×
Subiecte în articol: România cod rosu canicula Raed Arafat
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close