Antena 3 CNN Actualitate Social Comisia Juridică a aprobat închisoarea de weekend și la domiciliu

Comisia Juridică a aprobat închisoarea de weekend și la domiciliu

Comisia Juridică a aprobat închisoarea de weekend și la domiciliu
23 Apr 2018   •   18:49

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat raportul de admitere la proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, persoanele condamnate pentru fapte de corupţie fiind exceptate din textul legii. Proiectul de lege aparţine iniţial parlamentarilor PNL, însă a fost modificat de deputaţii jurişti PSD şi ALDE.


Raportul a fost aprobat cu voturi 13 ”pentru”, nouă ”împotrivă” şi două abţineri. Acum, proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate urmează să intre pe ordinea de zi a şedinţei de plen de miercuri a Camerei Deputaţilor.

Deputaţii din Comisia Juridică au revenit, săptămâna trecută, asupra amendamentelor adoptate în şedinţa precedentă la proiectul privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate. Au stabilit atunci că persoanele condamnate pentru fapte de corupţie – luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, dar şi cele aflate în stare de recidivă – nu pot beneficia de aceste măsuri, precum detenţia la domiciliu sau în zilele de sâmbătă şi duminică.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close