Antena 3 Actualitate Social Comoara ascunsă lângă Dealul Patriahiei. Există aici de dinaintea Primului Război Mondial

Comoara ascunsă lângă Dealul Patriahiei. Există aici de dinaintea Primului Război Mondial

15 Aug 2018   •   09:41
Comoara ascunsă lângă Dealul Patriahiei. Există aici de dinaintea Primului Război Mondial
Sursa foto: Foto: Street view

Pe strada 11 Iunie, la numerele 36-38, foarte aproape de Dealul Patriarhiei, se încăpăţânează să reziste o casă cu un interior plin de culoare şi bun gust. 

Adăposteşte colecţia Ligia şi Pompiliu Macovei, care cuprinde comori create sau strânse de o artistă plastică şi un arhitect ajuns diplomat.

„Este o casă salvată pentru că, cum bine ştim, în cadrul ansamblului de aici tot Dealul Uranusului, unde este acum Palatul Parlamentului, a fost dărâmat şi urma şi această parte să fie dărâmată”, a menţionat Delia Marinescu, muzeograf Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, pentru Descoperă.

Imobilul foarte luminos a fost construit în anii de dinaintea Primului Război Mondial, într-un stil arhitectural francez, cu tavan şi grinzi înalte.  

„Venind anii '50 a fost naţionalizată şi apoi reîmpărţită diferiţilor locatari, oameni mai cu stare, mai fără stare, până s-au ridicat minunatele blocuri”, a precizat Delia Marinescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close