Antena 3 CNN Actualitate Social Comoara ascunsă lângă Dealul Patriahiei. Există aici de dinaintea Primului Război Mondial

Comoara ascunsă lângă Dealul Patriahiei. Există aici de dinaintea Primului Război Mondial

Comoara ascunsă lângă Dealul Patriahiei. Există aici de dinaintea Primului Război Mondial
Sursa foto: Foto: Street view
15 Aug 2018   •   09:41

Pe strada 11 Iunie, la numerele 36-38, foarte aproape de Dealul Patriarhiei, se încăpăţânează să reziste o casă cu un interior plin de culoare şi bun gust. 

Adăposteşte colecţia Ligia şi Pompiliu Macovei, care cuprinde comori create sau strânse de o artistă plastică şi un arhitect ajuns diplomat.

„Este o casă salvată pentru că, cum bine ştim, în cadrul ansamblului de aici tot Dealul Uranusului, unde este acum Palatul Parlamentului, a fost dărâmat şi urma şi această parte să fie dărâmată”, a menţionat Delia Marinescu, muzeograf Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, pentru Descoperă.

Imobilul foarte luminos a fost construit în anii de dinaintea Primului Război Mondial, într-un stil arhitectural francez, cu tavan şi grinzi înalte.  

„Venind anii '50 a fost naţionalizată şi apoi reîmpărţită diferiţilor locatari, oameni mai cu stare, mai fără stare, până s-au ridicat minunatele blocuri”, a precizat Delia Marinescu.

×
Subiecte în articol: comoara casa
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close