Constatarea decesului Alexandrei ar putea fi o problemă în anchetă. Care sunt procedurile în această situație

08 Aug 2019   •   11:26
Constatarea decesului Alexandrei ar putea fi o problemă în anchetă. Care sunt procedurile în această situație

Lipsa cadavrelor în cazul crimelor de la Caracal recunoscute de Gheorghe Dincă a complicat ancheta derulată de procurorii DIICOT. 

Procurorii au reuşit să confirme moartea Alexandrei Măceşanu doar după expertiza genetică asupra rămăşiţelor umane găsite în curtea suspectului. 

Surse judiciare din domeniul criminalistic au explicat pentru „Adevărul“ că, din acest punct de vedere, cazul de la Caracal este unic. 

Un procuror specializat în omoruri a arătat că au fost cazuri de crime în care cadavrul a fost descoperit şi identificat, dar şi cazuri în care cadavrul n-a fost descoperit niciodată, însă în România n-au mai fost instrumentate crime în care să fie descoperite doar resturi umane incinerate. 

Procedura în cazurile de omor în care cadavrul nu este găsit prevede ca, înainte de trimiterea în judecată, pe baza probelor care confirmă moartea, să se declare decesul pe cale judecătorească. 

Continuarea aici.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close