Antena 3 CNN Actualitate Social Contractele de salubritate ale lui Clotilde Armand, sub lupa procurorilor

Contractele de salubritate ale lui Clotilde Armand, sub lupa procurorilor

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a atras atenția DNA asupra unor contracte dubioase de salubritate semnate de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, în anul 2022. Acum, DNA a pus sub lupă aceste contracte, demarând urmărirea penală pentru a investiga posibile abuzuri în serviciu.

Contractele de salubritate ale lui Clotilde Armand, sub lupa procurorilor
Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand
de Alexandra Dima    |    26 Mar 2024   •   13:54

În 2022, FACIAS a sesizat Direcția Națională Anticorupție că primarul USR a ocolit procedurile standard de licitație, atribuind direct contracte de peste 10 milioane de lei. Motivul invocat? O presupusă urgență care, așa cum explică FACIAS, nu stă în picioare.

În expunerea de motive, Clotilde Armand vorbește despre o urgență privind prestarea serviciilor de salubritate. Doar că urgența respectivă, așa cum e ea definită de lege, a avut loc în luna august 2021, iar contractele directe, fără licitație, au fost atribuite în intervalul martie-aprilie 2023, la 7 luni după perioada de urgență. 

Încheierea contractelor de achiziții de peste 10 milioane de euro ar fi trebuit să fie supuse unei proceduri de licitație, iar eludarea acestor proceduri reprezintă un abuz în serviciu. Aceasta este infracțiunea pe care FACIAS a reclamat-o în plângerea către DNA. Procurorii au dat curs solicitării și nu doar că au deschis un dosar penal, dar au pornit deja și urmărirea penală în acest caz. 

×
Subiecte în articol: FACIAS Clotilde Armand
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close