Antena 3 CNN Actualitate Social Anchetă la Poliţia Rutieră, după cazul medicului târât pe jos de polițiști

Anchetă la Poliţia Rutieră, după cazul medicului târât pe jos de polițiști

Anchetă la Poliţia Rutieră, după cazul medicului târât pe jos de polițiști
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    14 Aug 2017   •   14:17

UPDATE 14.17 - Din primele cercetări ale Poliției, medicul Ciprian Cristescu ar fi încercat să-i împiedice pe polițiști să-i facă procedura cu etilotestul și ar fi adresat injurii. 

Din această cauză, oamenii legii au cerut legitimarea bărbatului și atunci ar fi izbucnit scandalul.

Agenții de la Rutieră nu au raportat acest incident și superiorilor săi, așa că imaginile i-au surprins pe șefii Poliției, dar și conducerea MAI.

UPDATE 14.06 - Este control la Poliţia Rutieră, în urma apariţiei imaginilor în care doi agenţi îl târăsc pe medicul Ciprian Cristescu. 

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan şi șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, au dispus o verificare urgentă cu privire la modul de intervenție al polițiștilor. 

În urma apariției în spațiul public a imaginilor în care doi polițiști au legitimat, noaptea trecută, un bărbat, în municipiul București și în urma discuțiilor cu ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a dispus un control cu privire la modul de intervenție al polițiștilor, precum și cu privire la raportarea evenimentelor, la nivelul Poliției Capitalei. Facem precizarea că, până la apariția în mass-media imaginilor, nu am fost sesizați cu privire la acest eveniment”, se arată în comunicatul IGPR.

Medicul de la Maternitatea Giuleşti a fost bruscat de poliţişti pentru că a refuzat să-i însoţească la maşină. 

----------------------------

Știrea inițială 13.41

Ministrul de Interne Carmen Dan a dat un ordin de ministru, luni, prin care îi somează pe cei din IGPR să iasă cu explicații publice pentru situația creată la nivelul Poliției în cazul medicului de la Giulești.

Reacția șefei de la MAI vine după ce, un medic de la Maternitatea Giulești a fost bruscat și târât pe jos de poliţişti, duminică noapte, pentru că a refuzat să se legitimeze.

Profesorul Ciprian Cristescu se afla cu soţia în maşină când au fost opriți de o echipă de poliţişti. 

În urma mediatizării cazului de azi-noapte, când cei doi polițiști au amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Doctor Panait Sârbu - “Maternitatea Giulești”, am cerut ca IGPR să dispună un control la Poliția Capitalei pentru a clarifica și verifica cum s-a ajuns într-o asemenea situație.

Consider că lipsa de explicații generează speculații și opinii neîntemeiate în spațiul public, motiv pentru care aștept concluziile celor de la IGPR.

Vă reamintesc că imediat după cazul Boureanu am cerut Poliției Române să inițieze o campanie de informare publică privind procedurile polițiștilor în cazul celor mai frecvente interacțiuni cu cetățenii, ca un demers de transparență și de clarificare a drepturilor lor legale.

Această campanie trebuie începută cât mai curând!”, a scris ministrul Carmen Dan, luni, pe pagina de Facebook.

Imagini, aici.
 

×
Subiecte în articol: carmen dan maternitatea giulesti
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close