Antena 3 CNN Actualitate Social Accesul la internet al copiilor sub 16 ani, posibil doar cu acordul părinților | Proiectul a fost pus în dezbatere publică

Accesul la internet al copiilor sub 16 ani, posibil doar cu acordul părinților | Proiectul a fost pus în dezbatere publică

Copiii până la 16 ani ar putea avea accesul la online doar cu acordul părinților. Propunerea vine de la președintele Comisiei de Apărare din Senatul României după o dezbatere în care s-a vorbit despre toate pericolele din mediul virtual. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Oct 2023   •   15:38

"După discuţii avute cu mame despre expunerea copiilor la conținut inadecvat pentru vârsta lor, am venit cu această propunere şi credem că va fi o soluţie pentru pericolele din mediul online. Vorbim despre control parental asupra accesului pe care îl au copii la mediul online până la 16 ani. 

Aducem în atenția publicului despre o boală a secolului, adică dependența de ecrane şi conţinut inadecvat copiilor care vine de pe internet. 

Atât timp cât noi vrem siguranță  pe internet pentru copii noștri, vom găsi soluţii. Începând de astăzi vom începe o campanie de dezbateri cu părinti, profesori, medici şi mass media pentru a găsi cele mai bune soluții şi pentru a avea cel mai eficient proiect de lege. 

Citeşte şi: Noul trend care face ravagii pe TikTok. "Actorii" NPC primesc comenzi și încasează zeci de mii de dolari

Noi trăim o viaţă duală, una în online şi una în realitate. Pentru viaţa reală, ca să ne protejăm copii, avem reglementări precum cea în care minorii nu au voie să cumpere alcool. În mediul online, la un click distanță le este pusă în pericol viaţa", a declarat Nicoleta Pauliuc, senator. 

×
Subiecte în articol: internet copii
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close