Antena 3 CNN Actualitate Social Patru copii, spulberaţi de o şalupă pe Dunăre. Unul dintre ei a ajuns la spital

Patru copii, spulberaţi de o şalupă pe Dunăre. Unul dintre ei a ajuns la spital

Incident șocant pe Dunăre. Mai mulţi copii aflați la antrenament într-o canoe au fost spulberați de o barcă de agrement la Orșova. Incidentul a fost surprins de nişte turişti aflați într-o altă barcă care au sărit imediat în sprijinul victimelor.

Patru copii, spulberaţi de o şalupă pe Dunăre. Unul dintre ei a ajuns la spital
de Claudia Popovici    |    13 Iul 2021   •   16:31

Incidentul a avut loc marţi în jurul orei 12:30 în zona Orșova. Din primele informaţii, cei patru sportivi aflați la antrenament într-o canoe au fost loviți în plin de o barcă de agrement. După impact, ambarcațiunea a fost distrusă şi copiii au căzut în apă. Şoferul, care la audieri a declarat că nu i-a observat, şi-a continuat mai departe drumul. 

Unul din copii, în vârstă de 15 ani, a fost transportat la spital cu dureri în zona spatelui şi umărului drept.

Momentul a fost surprins de nişte turişti aflați într-o altă barcă de agrement care au sărit imediat să îi scoată pe cei patru copii din apă.

Poliţiştii de la transporturi navale Orșova în colaborare cu căpitănia au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Copiii sunt în stare de şoc

Ilie Banduc, antrenorul copiilor, a declarat la Antena 3 că toţi cei patru sportivi se află în afara oricărui pericol acum, dar situaţia este foarte gravă pentru că în zona Orşova astfel de ambarcațiuni circulă cu viteze foarte mari şi se pot produce tragedii chiar dacă programele de antrenamente sunt predate în fiecare dimineață.

„Am văzut că vine barca foarte tare. Aici pe Orşova este o mare problemă cu aceste ambarcațiuni pentru că nu știm ce să mai facem. Am semnalizat, am strigat nu a văzut copiii așa cum susține șoferul și i-a lovit în plin.

Din fericire, niciun copil nu a pățit nimic grav. Unul din ei are doar o lovitură la spate și la umărul drept. Ambarcațiunea a fost distrusă.

De ani de zile ne confruntăm cu această problemă gravă. Am dat antrenamentele de la 5:30 ca să putem să lucrăm până la 8:30-9:00, dar nu se poate. Au viteze mai să facă mai multe curse că totul se reduce la bani, a spus la Ilie Banduc, antrenorul copiilor.

×
Subiecte în articol: barcă agrement Dunare Orsova accident canoe
Parteneri
Şeful Casei de pensii: Bani în plus pentru pensionari, în octombrie
x close